8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Asistentă de la Ambulanță Olt, confirmată cu Coronavirus

- Advertisement -

Încă un cadru medical din județul Olt a fost confirmat cu virusul COVID-19. După ce săptămâna trecută o asistentă medicală de la Secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Slatina, marți a fost pozitivată și o asistentă, de 45 de ani, de la Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Olt.

Femeia este internată la Spitalul Orășenesc Mioveni, localitatea în care aceasta își are acum domiciliul, pentru a-și putea desfășura activitatea la Serviciul de Ambulanță Olt făcând naveta la Slatina.

Marinela Prina, managerul instituției, declară că nu știe unde aceasta ar fi putut contracta virusul, deoarece la nivelul Ambulanței s-au luat toate măsurile pentru a preveni răspândirii Coronavirusului, și cel mai probabil acest lucru s-a întâmplat în timp ce asistenta făcea naveta. „Asistenta este de la Mioveni, are acolo domiciliul, și a făcut naveta cu trenul și probabil la contractat virusul pe traseu, la noi la Ambulanță nu a fost niciun caz, să fie în urma vreunei misiuni. Oamenii noștri au tot ce le trebuie, au echipamente de protecție, dezinfectanți, măști, halate, combinezoane, viziere, deci nu au voie să se îmbolnăvească. Problema este că doamna asistentă a venit pe tren, făcea naveta, și nu ne-a spus, acum este internată la Spitalul Mioveni. Confirmarea a venit astăzi din ce am înțeles de la reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Olt, care iau legătura cu DSP Argeș, pentru a primi și oficial, până acum nu am primit nimic”, a declarat directorul Serviciului de Ambulanță.

Ca urmare a confirmării cazului, la nivelul instituției s-au luat toate măsurile, iar cei aproape 20 de colegi care au fost ultima dată în tură cu ea sunt acum în izolare la domiciliu. „Am luat deja toate măsurile, am făcut dezinfecție, am trimis oamenii acasă, în autoizolare, am făcut testare pentru depistarea COVID-19 a personalului care a fost pe tură cu ea. Au fost în jur de 20 de angajați, pe zece echipaje, iar ultima tură a ei a fost sâmbătă noaptea, de atunci nu a mai venit la serviciu”, a mai spus managerul SAJ Olt.

Specialiștii DSP Olt au venit cu detalii despre cazul de Coronavirus confirmat la Serviciul de Ambulanță Olt, spunând totodată că este efectuată o anchetă epidemiologică.

„Femeia, în vârstă de 45 ani, este stabilită în județul Argeș și este internată în Spitalul COVID Mioveni din data de 18 mai, cu semne specifice infecției din data de 16 mai. Din ancheta epidemilogică reiese că pacienta este angajată a Serviciului de Ambulanță Județean Olt; s-au identificat toți contacții direcți, dintre angajații SAJ Olt; s-au identificat pacienții cu care a venit în contact în ultimele 14 zile, în timpul programului de lucru, ocazie cu care s-au și recoltat teste de control pentru determinarea infecției COVID-19; contacții de familie sunt în  supravegherea județului de domiciliu; s-a dispus măsura izolării la domiciliu a contacților de tură, pe o perioada de 14 zile; aplicarea măsurilor de curățenie și dezinfecție curentă a tuturor spațiilor la unitatea angajatoare”, se arată într-un comunicat remis de DSP Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți