2.6 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

S-a vindecat de Coronavirus, după doar patru zile de la confirmarea cu virusul

- Advertisement -

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt au anunțat marți că încă un pacient originar din județul Olt, diagnosticat cu virusul COVID-19, a fost declarat vindecat și externat. Este vorba despre femeia de peste aproape 80 de ani, din comuna Grădinari, al cărei fiu este polițist în județul Vâlcea, și care s-a însănătoșit după numai patru zile de la data la care a fost confirmată cu Coronavirus.

Femeia se afla internată la Spitalul Județean de Urgență Râmnicu Vâlcea, inițial aceasta primind îngrijiri medicale la Spitalul Municipal Drăgășani. Pacienta a fost depistată cu virusul SARS-CoV-2 pe 14 mai, iar luni, 18 mai, aceasta avea să fie declarată vindecată și externată din unitatea medicală în care a primit tratament de specialitate.

„În data de 14 mai, a fost înregistrat încă un caz confirmat cu infecția COVID-19 (al 52-lea din Olt), depistat cu ocazia unei acțiuni de testare a populației din Spitalul Municipal Drăgășani. ​Pacienta se afla internată din data de 11 mai pentru patologie noncovid. În prezent, pacienta a fost transferată în Secția COVID-19 a Spitalului Județean Vâlcea, cu formă ușoară de boală și stare generală bună”, au transmis reprezentanții DSP.

Cu noul pacient declarat însănătoșit, în județ avem 38 de persoane declarate vindecate de Coronavirus. „Dintre persoanele confirmate pozitiv, 38 persoane au fost declarate vindecate şi au fost externate din unităţile spitaliceşti, una fiind externată în cursul zilei de 18 mai. Totodată, până acum, 13 persoane diagnosticate pozitiv cu infecţia cu COVID-19 se află internate în spital. Au fost înregistrate și două decese ale unor persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2”, se arată într-un comunicat remis de Prefectura Olt.

Până în prezent, datele oficiale transmise de specialiștii DSP Olt arată că în Olt avem confirmate 53 de cazuri de persoane infectate cu Coronavirus.

De asemenea, în județ au fost prelucrate până la acest moment 2.103 teste pentru depistarea COVID-19, nouă dintre acestea fiind în ultima zi. 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți