6.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

67 de persoane din Olt, depistate cu Coronavirus. Ultimele 14 sunt angajați ai Ambulanței

- Advertisement -

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt au anunțat că până vineri după-amiaza nu mai puțin de 67 de persoane din județ au fost infectate cu virusul COVID-19, aceeași cifră fiind raportată și de Grupul de Comunicare Strategică. Sunt cu două cazuri mai multe față de ziua precedentă, respectiv cele două asistente medicale de la Serviciul de Ambulanță Județean Olt care au intrat în contact cu prima asistentă de 45 de ani, internată la Spitalul Mioveni, aceasta având domiciliul în respectiva localitate argeșeană. În total, sunt 14 angajați ai Ambulanței Olt depistați cu Coronavirus și internați în prezent în spitalele din Slatina și Râmnicu Vâlcea, iar pe lângă cele două asistente vorbim și de alte 12 cadre medicale din instituție.

Dintre persoanele confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, 42 au fost deja declarate vindecate şi au fost externate din unităţile medicale în care au primit tratament de specialitate, iar 23 se află în continuare internate în spital. În județul Olt se înregistrează și două decese ale unor persoane confirmate cu Coronavirus.

Totodată, vineri erau în carantină instituţionalizată 185 de persoane, iar alte 1.152, dintre care peste 150 au intrat în contact cu angajații de la Ambulanța Olt depistați cu COVID-19, erau în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până la acest moment, în județ, au fost prelucrate și 2.325 de teste pentru depistarea virusului SARS-CoV-2, 145 dintre acestea fiind realizate în ultimele două zile. 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți