19.1 C
Slatina
sâmbătă,7 septembrie,2024

Ultimele Articole

76 cazuri de COVID-19 în Olt. Soția unuia dintre angajații SJA pozitivați, noua îmbolnăvire

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică a raportat luni, la ora 13:00, noile cazuri de Coronavirus, confirmate în România în ultimele 24 de ore, iar în Olt sunt comunicate 76 de îmbolnăviri. Față de raportarea din ziua anterioară, în județ s-a înregistrat un nou caz de infectare cu virusul COVID-19.

Noua îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 înregistrată în județul Olt este un contact de familie al unuia dintre angajații de la Serviciul Județean de Ambulanță (SJA) Olt, respectiv soția.

„De la informarea precedentă referitoare la situaţia epidemiologică din judeţul Olt a fost înregistrat un singur caz de infectare cu virusul SARS-CoV-2, contact de familie a unui caz confirmat anterior, din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Olt. Ancheta epidemiologică în legătură cu clusterul de infectare COVID-19 de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt continuă”, se arată într-un comunicat remis de Prefectura Olt.

Cu acest ultim caz, sunt în total 24 de îmbolnăviri care au legătură cu focarul de la Serviciul de Ambulanță Olt. Este vorba despre 20 de angajați și patru contacți de familie ai doi dintre ei. Trei dintre membri de familie au intrat în contact doar cu una dintre asistentele de la SJA infectate cu Coronavirus, iar aceștia sunt soțul, jandarm în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, și cei doi copii.

Focarul de la instituția medicală a izbucnit după ce o asistentă medicală, în vârstă de 45 de ani, de la Ambulanța Olt, a fost depistată săptămâna trecută cu COVID-19, fiind internată la Spitalul Orășenesc Mioveni, pentru tratament de specialitate, iar cazul său a fost comunicat oficial de autoritățile din Argeș, având în vedere că aceasta are domiciliul în acest județ. Femeia făcea naveta cu trenul sau microbuzul la Slatina, pentru a-și desfășura activitatea în cadrul Serviciului de Ambulanță.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți