Noi teste pentru depistarea Coronavirusului efectuate în Olt

Infecțiile cu virusul SARS-CoV-2 înregistrate în județ continuă să fie supravegheate de specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt. Pe lângă efectuarea de noi teste pentru depistarea noului Coronavirus, în rândul oltenilor, în această perioadă sunt monitorizate medical și persoanele care încă se află în centrele de carantină special amenajate în în județ, dar și cele din autoizolare.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Olt, în ultima zi au fost prelevate cu aproape 20 mai multe probe pentru depistarea Coronavirusului față de ziua anterioară. „Până la acest moment, pentru județul nostru, au fost prelucrate 2.354 de teste COVID-19, dintre care 19 teste în ultimele 24 de ore”, mai arată într-un comunicat remis de instituție.

Totodată, în Olt aveam luni după-amiază peste 1.800 de persoane aflate în carantină și autoizolare. „În carantină instituționalizată sunt 73 persoane, iar alte 1.757 sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală”, mai spun reprezentanții Prefecturii.

76 de cazuri de infecții umane cu virusul SARS-CoV-2 au fost depistate până acum în județ. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 45 au fost declarate vindecate și au fost externate din unitățile medicale în care au primit tratament de specialitate. De asemenea, 29 de pacienți diagnosticați cu COVID-19 se află în continuare internate în spital, pentru terapie.

În județ s-au înregistrat și două decese ale unor persoane confirmate cu virusul, acestea având și alte boli asociate.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<