14.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Al doilea subprefect al județului Olt a depus jurământul de învestire în funcție

- Advertisement -

Oltul are oficial de marți și al doilea subprefect, în persoana lui Octavian Olteanu, susținut de PNL și fost consilier în cadrul Primăriei orașului Balș. Reprezentantul instituției Guvernului în teritoriu a depus jurământul de învestire în funcția de subprefect al județului, ceremonia desfășurată cu începere la ora 13:00, la sediul Prefecturii Olt, fiind una restrânsă în contextul actual al pandemiei de Coronavirus.    

Printre cei prezenți la ceremonie s-a aflat și Teodor Iulian Gheorghe, directorul general al Direcției Generale pentru Relațiile cu Instituțiile Prefectului din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Al doilea subprefect al județului Olt a fost numit de Guvernul Orban în ședința executivului desfășurată joia trecută. „Potrivit Hotărârii Guvernului României 402 din 21 mai 2020, începând de astăzi (marți, 26 mai n.r.) domnul Octavian Olteanu va exercita, cu caracter temporar, în condițiile legii, funcția publică de subprefect al județului Olt. Având în vedere situația epidemiologică actuală generată de noul Coronavirus, ceremonia s-a desfășurat fără accesul publicului, respectiv mass-mediei”, se arată într-un comunicat remis de Prefectura Olt.

Odată cu numirea lui Octavian Olteanu în funcție, echipa de conducere a fost reîntregită, revenind-se astfel și la formula de doi subprefecți ca urmare a modificării Codului Administrativ. Pe lângă prefectul de Olt Florin Homorean, susținut de PNL, cealaltă funcție de subprefect este ocupată de Nicolae Hristescu, care are susținere din partea Partidului Alianța Liberalilor și Democraților.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți