2.6 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Povestea lui Laurențiu Avram, slătineanul campion la poker!

- Advertisement -

Pokerul nu mai este de mult timp un joc necunoscut românilor. În ultimii ani, din ce în ce mai mulți conaționali ajung să facă performanță la nivel înalt, în acest sport al minții. Printre ei, se află și Laurențiu Avram, originar din Slatina.

Acest joc al minții se află deja pe culmi înalte odată cu apariția jocurilor online, iar în curând ar putea să fie și un sport olimpic. Ce-i drept, ai nevoie de ceva calități ca să poți să ajungi să faci performanță în această industrie. Nu este totul bazat pe bun augur, ci îți trebuie și inteligență, concentrare, strategie și puțină matematică. Mai mulți români se pare că au înțeles rețeta succesului și ne fac cinste la cele mai mari turnee de poker, unde reușesc să îi învingă pe jucătorii mari din întreaga lume și să câștige sume cu multe zerouri. 

Printre aceștia, se numără și slătineanul Laurențiu Avram. S-a apucat de acest sport în urmă cu câțiva ani și s-a făcut cunoscut în octombrie 2018, atunci când a reușit să câștige Main Event-ul de la IPC Poker Tour București (Israeli Poker Championship). Acolo, a reușit să învingă jucători de top, printre care dublul campion PokerFest Nandor Solyom și a plecat acasă cu trofeul și cu câștigul de 62.150 de euro. 

În aprilie 2019, mai bifează un turneu important și reușește să câștige trofeul național de la NetBet Open, plus premiul de 19.214 euro. Tot în anul 2019, a avut mai multe victorii importante și scoruri masive în cadrul PokerFest, așa că a fost considerat revelația circuitului românesc în poker. În doar un an de carieră live, a reușit să obțină peste 130.000 de dolari în premii și să demonstreze că are tot ce îi trebuie ca să fie considerat un campion veritabil. 

În decembrie 2019, a mai obținut un câștig important: “Road to Vegas”, un pachet care îi asigura intrarea la cel mai mare turneu de poker din lume: WSOP (World Series of Poker) din Las Vegas. 

Laurențiu se alătură așadar echipei de jucători români care a făcut performanță în acest sport. Din ea fac parte nume importante în domeniu, ca Alexandru Papazian, cel care a câștigat prima brățară românească în turneul WSOP, dedicat online-ului; Dan Murariu, supranumit și „Agentul”, care a câștigat peste un milion de euro din jocurile live de poker; Ionel Anton, care joacă de peste zece ani la turneele de poker din România; Vlad Darie a câștigat peste 1,4 milioane de dolari din poker, printre turneele jucate se numără WPT din Viena, Campionatele PokerStars de la Barcelona sau Belgian Poker Challenge; Mihai Manole, locul IV EPT Barcelona 2009, care a început să învețe jocul datorită colegului de cameră din facultate, apoi a început să urmărească documentare și să învețe strategii de joc pe care le-a aplicat cu succes în jocul online. 

Poker-ul este până la urmă un joc cu reguli, unde îți trebuie o strategie, echilibru, concentrare, dar și adaptabilitate. Fiecare jucător are modul său de a juca, însă totul este extrem de bine gândit dinainte, iar aceste abilități sunt lucrate și exersate timp de săptămâni, luni sau ani. Fiecare campion al poker-ului este un campion al strategiei, autocontrolului, mentalității puternice și al concentrării. Performanța în acest joc se atinge după multe eșecuri și multă ambiție. Bunul augur este doar o mică parte din succesul acestor tineri. Bineînțeles este esential să îți pice cărți bune, dar depinde de strategia ta să și știi cum să le manevrezi mai departe că să ai cele mai bune mâini.

Jocul a prins mult mai multă popularitate în ultimii ani, iar multe turnee sunt organizate online. Dacă ai șansa să participi la unele dintre cele mai mari turnee de poker din lume, poți ajunge în multe destinații exotice

Cu siguranță, vom mai auzi de slătineanul Laurențiu Avram și în viitor, după ce va mai câștiga fără îndoială și alte turnee notorii. 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți