12.3 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

GCS raportează oficial și cele două cazuri de Coronavirus confirmate în Olt încă din ziua precedentă

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a dat publicității miercuri, la ora 13:00, noile cifre legate de infecțiile cu virusul COVID-19 înregistrate în România până în prezent, iar la nivelul județului Olt au fost raportate și cele două cazuri anunțate de specialiștii Direcției de Sănătate Publică încă de marți după-amiază, după comunicarea oficială a GCS. Astfel, bilanțul îmbolnăvirilor cu Coronavirus în Olt a ajuns la 78.

Din totalul de 78 de cazuri, cele mai multe, 26 la număr, au legătură cu focarul de infecții cu virusul SARS-CoV-2 de la Serviciul de Ambulanță Județean Olt. Sunt 20 de angajați ai instituției medicale, respectiv doi medici, cinci ambulanțieri și șoferi, 13 asistenți medicali, și șase contacți care până marți, 26 mai, au fost depistați cu Coronavirus. Trei dintre contacți sunt membri familiei unei asistente infectate, iar aceștia sunt soțul, jandarm în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, și cei doi copii. La rândul său, omul legii a avut șase contacți direcți, testați pentru depistarea COVID-19, rezultatele testelor fiind negative.

Ceilalți trei contacți pozitivați cu virusul sunt soția unui alt angajat al Ambulanței Olt, o angajată a Primăriei Piatra Olt, contact direct al unei alte asistente, și o asistentă de la Terapia Intensivă a Secției Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Slatina, contact direct al fiicei sale care este, de asemenea, asistentă la Serviciul de Ambulanță. Ultimele două cazuri au fost confirmate chiar în cursul după-amiezii de marți, iar angajata de la instituția administrativă din Piatra Olt a avut 23 de contacți, care la rândul lor au fost testați pentru depistarea noului Coronavirus, aceștia așteptând acum rezultatele probelor prelevate de specialiștii DSP Olt.

Din nefericire, starea de sănătate a unuia dintre angajații Ambulanței, respectiv unul dintre doctorii infectați cu COVID-19, s-a agravat și la începutul săptămânii a fost transferat de la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea unde era internat, având în vedere că domiciliul său este în județul vecin, la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” din București.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți