10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

80 de cazuri de Coronavirus înregistrate în Olt

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică a raportat vineri noile cifre cu privire la infecțiile cu virusul COVID-19 înregistrate în România, iar bilanțul cazurilor din județul Olt este de 80, cu două mai multe față de ziua precedentă. Noile îmbolnăviri au fost date publicității de autoritățile locale încă din după-amiaza zilei de joi, iar unul dintre ele are legătură cu focarul de Coronavirus de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt.

„Conform datelor transmise de către Direcţia de Sănătate Publică Olt, în judeţul Olt au fost confirmate două noi cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19. Este vorba despre o asistentă medicală din Blocul Operator al Spitalului Județean de Urgență Slatina (rudă a unui angajat pozitiv din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Olt n.r.), iar cel de-al doilea caz este un bărbat internat în data de 26 mai, cu simptomatologie specifică infecției COVID-19, la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Ancheta epidemiologică cu privire la cele două cazuri este în curs de desfășurare”, se arată în comunicatul de presă remis joi de Prefectura Olt.

Din totalul de 80 de cazuri, cele mai multe au legătură cu focarul de la Serviciul de Ambulanță Olt. În total, sunt 27 de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, în urma pozitivării primului caz din cadrul instituției medicale. Sunt 20 de angajați ai SJA, respectiv doi medici, cinci ambulanțieri și șoferi, 13 asistenți medicali, și șase contacți care până pe 26 mai au fost depistați cu Coronavirus. Trei dintre contacți sunt dintr-o singură familie, cea a unei asistente infectate, iar aceștia sunt soțul, jandarm în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, și cei doi copii. La rândul său, militarul a avut șase contacți direcți, testați pentru depistarea COVID-19, rezultatele testelor fiind negative.

Ceilalți patru contacți pozitivați cu virusul sunt soția unui alt angajat al Ambulanței Olt, o angajată a Primăriei Piatra Olt, contact direct al unei alte asistente, și o asistentă de la Terapia Intensivă a Secției Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Slatina, contact direct al fiicei sale care este, de asemenea, asistentă la Serviciul de Ambulanță, și cel al asistentei de la Blocul Operator al Spitalului Slatina, rudă a unui angajat pozitiv din cadrul SJA. Totodată, angajata de la instituția administrativă din Piatra Olt a avut 23 de contacți, care au fost testați pentru depistarea noului Coronavirus, rezultatele fiind negative.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți