19.1 C
Slatina
duminică,8 septembrie,2024

Ultimele Articole

Olt: Programul Tomata 2019 – 47 de fermieri au primit sume duble. 23 de fermieri aşteaptă încă banii

- Advertisement -

Direcţia Agricolă Judeţeană (DAJ) Olt a constatat, în urma unui audit, că la programul Tomata 2019 au fost 47 de fermieri care au primit de două ori ajutorul de minimis pentru aceeaşi producţie dar sunt şi 23 de fermieri care aşteaptă de mai mult de cinci luni să primească banii cuveniţi, potrivit directorului instituţiei, Gabriela Andronie.

Aceasta a precizat că dintre cei 47 de legumicultori înscrişi în programul Tomata 2019 care au primit de două ori, din greşeală, ajutorul de minimis de 3.000 de euro, 45 au înapoiat sumele primite din eroare, un fermier s-a înapoiat în această săptămână, iar în două cazuri au fost trimise înştiinţări către fermieri dar aceştia încă nu au răspuns.

„Au fost efectuate 47 de plăţi duble, din greşeală, în programul Tomata 2019. Aceste plăţi au fost efectuate până pe 31 decembrie anul trecut, multe chiar la sfârşit de an, unii fermieri au dat conturi greşite. De la 45 de fermieri banii au fost recuperaţi, cei mai mulţi s-au sesizat şi i-au virat, un fermier i-a virat în această săptămână şi a venit cu extras de cont demonstrând că nu a ştiut de ei şi alţi doi fermieri încă nu i-au virat”, a spus Gabriela Andronie.

Şefa DAJ Olt a menţionat că o altă problemă în programul Tomata 2019 este că în 23 de dosare nu a fost făcut încă plata ajutorului de minimis deşi fermierii aşteaptă banii de peste cinci luni, iar în 63 de dosare cu posibile nereguli vor avea loc noi verificări.

„Avem o grămadă de probleme (în programul Tomata 2019 n.r.). Mai sunt 23 de fermieri care nu şi-au primit banii şi nu ştim cum să-i plătim, pentru că banii se află în Trezorerie dar sunt din bugetul precedent şi nu ştim cum să procedăm. Mai sunt şi 63 de dosare în care se vor face verificări de către organele în drept”, a adăugat Gabriela Andronie.

Anul trecut judeţul Olt s-a clasat pe primul loc la nivel naţional în programul Tomata, cu peste 5.000 de fermieri beneficiari de ajutor de minimis.

Legumicultorii din Olt s-au înscris şi în 2020 în număr mare în programul Tomata, respectiv 5.689 fermieri. 

Sursa: agerpres.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți