11.2 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Cod galben de descărcări electrice și grindină în județ

- Advertisement -

Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au emis marți mai multe coduri galbene de vreme rea care sunt în vigoare în mai multe județe ale țării, unul dintre ele fiind Olt. Potrivit meteorologilor, de la ora prânzului și până la ora 14:30, local sunt semnalate fecvente descărcări electrice și grindină de mici dimensiuni, fenomenele associate fiind averse ce vor cumula 15 – 20 de litri pe metro pătrat și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Însă, până miercuri dimineață, la ora 08:00, toată România se află sub incidența unei informări meteorologice de manifestări de instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate.

Potrivit ANM, în sudul, sud-estul și centrul țării, precum și în zona de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină și vijelii.

„Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15 – 25 de litri pe metru pătrat și izolat 30 – 40 de litri pe metru pătrat, îndeosebi în estul Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei și în Dobrogea”, mai spun meteorologii.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți