20.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Cod galben de averse torenţiale, grindină şi vijelii în Olt, până joi dimineaţă

- Advertisement -

Vremea este capricioasă în întreaga ţară, în aceste zile, iar Oltul este unul dintre judeţele care până joi dimineaţă, la ora 10:00, se află sub incidenţa unui cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Meteorologii anunţă descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi vijelii.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, codul galben intră în vigoare de miercuri, la ora prânzului.

„În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, local în Muntenia și Moldova, precum și în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp”, anunţă meteorologii.

De asemenea, din dimineaţa zilei de miercuri şi până în noaptea de vineri spre sâmbătă, ora 23:00, România este sub o informare meteorologică, fenomenele vizate fiind manifestări de instabilitate atmosferică.

„În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a țării. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…35 l/mp”, transmite ANM.

Sursa citată mai arată că gradul de instabilitate atmosferică se va menţine accentuat până la sfârşitul săptămânii.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți