15.7 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Coronavirus în Olt: Trei persoane amendate pentru că nu au respectat măsura izolării la domiciliu

- Advertisement -

Numărul persoanelor confirmate pozitiv cu virusul COVID-19 continuă să crească la nivelul județului Olt, într-o ultimă informare a autorităților locale fiind anunțate 122 de cazuri. Peste 70 dintre acestea s-au însănătoșit și au ieșit din spital, alte peste 40 fiind în continuare sub tratament de specialitate. Totodată, numărul persoanelor aflate în carantină și izolare la domiciliu rămâne constant, în timp ce numărul oltenilor care se testează pentru depistarea Coronavirusului este și el în creștere. În ultima zi, am avut și trei persoane care nu au respectat măsura autoizolării și au fost amendați.

Datele oficiale arată că în Olt, din totalul celor 122 de persoane pozitivate cu virusul SARS-CoV-2, sunt 75 de persoane declarate vindecate, alte 43 fiind internate. Din păcate, de la începutul pandemiei, în județ s-au înregistrat și patru decese.

În privința persoanelor aflate în carantină instituționalizată în centrele special amenajate în județ, numărul acestora este de 15, iar cel al izolaților la domiciliu este de 2.656. Numărul total de probe recoltate pentru depistarea COVID-19 de la începutul pandemiei a ajuns la 3.110, 96 fiind realizate numai în ultima zi.

Polițiștii olteni au continuat și ei să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii noului Coronavirus. Astfel, în ultimele 24 de ore, polițiștii, jandarmii și polițiștii locali au desfășurat misiuni specifice, fiind efectuate în total peste 2.200 de verificări la persoanele care au obligația să respecte măsurile de izolare la domiciliu. În urma controalelor, oamenii legii au identificat trei persoane care au încălcat prevederile Legii 55 din 2020, iar acestea au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare de 3.000 de lei.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți