12.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Alarmă falsă cu bombă la o staţie de metrou din Bucureşti. Cel care a alertat autorităţile, un bărbat din Movileni

- Advertisement -

Panică, vineri dimineaţă, într-una dintre staţiile de metrou din Capitală. Un bărbat a sunat de urgenţă la 112 şi a anunţat că la staţia Eroilor este amplasată o bombă, iar autorităţile s-au alertat şi toţi călătorii au fost evacuaţi din zonă. În urma cercetărilor efectuate la faţa locului, s-a dovedit că totul a fost o alarmă falsă, apelantul, care este originar din comuna olteană Movileni, fiind amendat.

Poliţişti de la Secţia 17 a Capitalei, dar şi de la Serviciul Metrou al Brigăzii Poliţie Transport Public au acţionat pentru a evacua populaţia, în urma apelului la 112, anunţă reprezentanţii Direcţiei generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

„Astăzi (vineri n.r.), în jurul orei 08.15, un bărbat a anunțat prin apel 112, că la stația de metrou Eroilor se află un dispozitiv exploziv. La fața locului au sosit polițiști ai Secției 17 și Brigăzii de Poliție pentru Transport Public – Serviciul Metrou, care au evacuat stația de metrou. În urma verificărilor, s-a stabilit că apelul este fals, iar bărbatul care a inițiat a fost identificat, ca o persoană de 55 de ani din județul Olt”, se arată într-un comunicat transmis de Poliția Capitalei.

Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, a declarat că bărbatul care a sunat la 112 şi a alertat fals autorităţile cu privire la aflarea unui dispozitiv exploziv la staţia de metrou Eroilor din Bucureşti este din comuna Movileni, pentru fapta sa acesta fiind sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 4.000 de lei.

Puţin după ora 10:00, staţia de metrou a fost redeschisă pentru călători, iar circulaţia metrourilor a fost reluată.

Apelantul ar avea probleme psihice

Ion Grigore este numele bărbatului din Movileni a dat alarma falsă cu bombă de la metrou de vineri dimineaţa, iar Sorin Toma, primarul localităţii, spune că acesta se afla la domiciliul său de pe strada Viilor când a sunat la 112. „Omul are probleme medicale, dizabilităţi, nu are picioare şi cred că are şi ceva pe psihic. A sunat de acasă din Movileni el, a mai lucrat prin Bucureşti, Constanţa, a fost taximetrist. S-a chemat un echipaj medical de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt, care l-a preluat şi va fi dus la Secţia Psihiatrie a Spitalului Slatina, de pe strada Drăgăneşti”, a declarat edilul.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți