11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Judeţul Olt înregistrează 145 de cazuri de Coronavirus

- Advertisement -

Pe zi ce trece, numărul persoanelor din Olt confirmate cu virusul COVID-19 este într-o continuă creştere. Astfel, Grupul de Comunicare Strategică raportează vineri, la ora 13:00, 145 de infecţii cu Coronavirus înregistrate în judeţ, cu cinci mai multe faţă de comunicarea din ziua anterioară.

Ultimele cinci cazuri raportate oficial sunt tânăra care a născut recent şi care în prezent este internată pe Secţia Ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, o persoană care s-a prezentat la o unitate medicală cu simptomatologie specifică SARS-CoV-2 şi trei contacţi de familie ai unei femei, salariată a unei societăţi de confecţii textile din Slatina, confirmată cu virusul în urmă cu trei zile, printre care şi soţul acesteia, care este angajat al fabricii italiene Pirelli de pe platforma industrială a municipiului Slatina.

În prezent, acestea sunt internate în spital, pentru tratament de specialitate.

Dintre cele 145 de persoane confirmate pozitiv cu virusul, 105 s-au vindecat de la începutul pandemiei, iar 31 sunt încă internate în spital. Oltul înregistrează, din păcate, şi nouă decese din cauza COVID-19, ultimul fiind al unei femei de 70 de ani, din comuna Schitu, care a murit acum două seri la Spitalul Municipal Caracal. Toţi oltenii care au încetat din viaţă pe patul de spital aveau şi alte probleme de sănătate. 

În continuare, avem 2.511 persoane care se află în izolare la domiciliu, dar și 26 care sunt în carantină instituționalizată în centrele special amenajate în Olt.

De la începutul pandemiei de Coronavirus, în judeţ au fost realizate şi 3.593 de teste pentru depistarea virusului, 99 dintre ele fiind efectuate doar în ultima zi.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți