6.2 C
Slatina
marți,19 martie,2024

Ultimele Articole

Cazuri noi de COVID-19 înregistrate în judeţul Olt. Încă trei cadre medicale de la Spitalul Corabia, pozitivate

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică a dat publicităţii noile îmbolnăviri cu Coronavirus înregistrate în ultimele 24 de ore, iar bilanţul cazurilor la nivelul judeţului a ajuns la 163. Sunt cu cinci cazuri de COVID-19 mai multe faţă de ziua anterioară, iar trei dintre ele au legătură cu focarul de la Spitalul Orăşenesc Corabia.

Printre cele cinci infecţii noi înregistrate în Olt, trei sunt în focarul de la Spitalul Corabia, fiind vorba de o infirmieră şi două asistente medicale. Aceste trei cadre medicale se alătură celorlalte cinci confirmate până în prezente la unitatea sanitară, o infirmieră şi patru asistente. Din păcate, tot la spitalul din oraşul de la malul Dunării s-a înregistrat şi un deces, cel al infirmierei de 48 de ani, primul caz confirmat la unitatea medicală. Legătură cu focarul de la Spitalul Orăşenesc Corabia au şi doi contacţi de familie ai uneia dintre angajatele pozitivate anterior, aceştia fiind diagnosticaţi cu virusul duminică.

Pe lângă infirmiera şi două asistente de la Spitalul Corabia, în judeţ, luni, s-au mai confirmat cu COVID-19 alte două persoane, care s-au prezentat la spital cu simptomatologie specifică virusului. În privinţa acestor două cazuri, specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Olt au deschis anchetă epidemiologică pentru a vedea de unde au contractat boala.

Situaţia epidemiologică la zi

Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 163

Număr persoane vindecate: 117

Număr persoane internate: 36

Număr persoane izolate la domiciliu: 2.287

Număr persoane aflate în carantină instituționalizată: 25

Număr total de probe recoltate pentru depistarea Coronavirusului de la începutul pandemiei: 3.709

Numărul total de decese: 10.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți