Primăria Slatina, anunţ despre funcționarea Creșei 4 de pe strada Zmeurei, pe timpul verii. 35 de locuri, disponibile

De la 1 iulie, Creşa nr. 4 de pe strada Zmeurei, nr. 9B, din municipiul Slatina, se deschide şi va funcţiona în vacanţa de vară, numărul de locuri puse la dispoziţie în această perioadă fiind de 35. Primăria anunţă că solicitările privind înscrierea copiilor la creşă se primesc între 23 şi 26 iunie.

Potrivit unui comunicat remis de Primăria Slatina, solicitările, care constau într-un formular tip pus la dispoziție gratuit, se depun la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Slatina, strada Fraţii Buzeşti, nr. 6 – Compartimentul Relaţii cu publicul. Acestea pot fi depuse și poștal, inclusiv prin poșta electronică, numărul de telefon unde se pot solicita informaţii suplimentare fiind 0249.418.663.

„Se pot depune solicitări doar pentru copii care figurează în evidența creșei ca înscriși în anul școlar 2019 – 2020. În condițiile în care numărul solicitărilor va fi mai mare decât numărul locurilor puse la dispoziție pentru perioada vacanței de vară, la departajare se va ţine seama de: existența contractelor/rapoartelor de muncă active pentru ambii părinți/reprezentantul legal al copilului; frecvenţa copiilor la creșă în anul școlar 2019 – 2020”, se arată în comunicat.

Creșa nr. 4 de pe strada Zmeurei va funcționa cu respectarea prevederilor Ordinului comun al Ministerului Sănătăţii, Ministerului Educaţiei şi Cercetării și Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale 1076/4518/3936/2020 privind stabilirea măsurilor necesare în vederea redeschiderii creșelor, grădinițelor, afterschool-urilor pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, publicat în Monitorul Oficial 510 din data de 15 iunie 2020.

Primăria Slatina mai anunţă şi patul că micuţii cu boli infectocontagioase acute nu vor fi aduşi la creşă, însă vor fi respectate şi alte măsuri în vederea preveniorii răspândirii noului Coronavirus. „Temperatura copilului se va măsura de către părinţi înainte de a pleca la creşă. Dacă are simptome respiratorii sau febră (37,3°C sau mai mare), copilul nu merge la creșă. Transferul de obiecte sau echipamente între casă și creșă trebuie limitat la ceea ce este strict necesar: haine de schimb şi încălţăminte suplimentară. Copiii nu trebuie să aducă de acasă jucării sau alte obiecte care nu sunt necesare. Părinţii trebuie să ajute/supravegheze copiii să se spele pe mâini înainte de a pleca la creşă. Accesul în creșă nu este permis părinților/reprezentanților legali ai copilului, acesta fiind predat/preluat la uşa unităţii”, mai precizează reprezentanţii primăriei.

Sursa citată mai arată că pentru a se respecta distanţarea fizică, sosirile şi plecările copiilor de la creşă se eșalonează la interval de zece minute, de comun acord cu aparținătorii, astfel: sosire – începând cu ora 06:10 până la ora 09:00 şi plecare – începând cu ora 15:10 până la ora 17:30.

Cătălin FIRCOIU

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<