12.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Coronavirusul a ajuns şi la Spitalul Municipal Caracal

- Advertisement -

Şi nu vorbim de pacienţii diagnosticaţi cu virusul care sunt trataţi în unitatea medicală suport COVID-19, ci de un cadru medical de la Compartimentul Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal Caracal. Vorbim de o asistentă care a prezentat simptome uşoare specifice noului Coronavirus în timpul programului de lucru şi şi-a făcut testul pentru depistarea virusului, care a ieşit pozit. Testaţi au fost şi contacţii direcţi ai cadrului medical, respectiv patru pacienţi, însă în cazul lor testul COVID-19 a ieşit negativ.

Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Olt au deschis ancheta epidemiologică şi în acest caz, în cursul acestei zile urmând a fi testat tot personalul care lucrează la Compartimentul Primiri Urgenţe al Spitalului Caracal, dar şi pacienţii care au trecut pe aici în aceste zile.

Este cea de-a 171-a infecţie cu noul Coronavirus înregistrată în judeţul Olt, de la raportarea de marţi fiind încă patru persoane care au contractat boala, toate având legătură cu focarul de la Spitalul Orăşenesc Corabia. Este vorba de cei doi medici de la spital, unul fiind de pe Secţia Neurologie, iar celălalt fiind de fapt cadru medical la Substaţia de Ambulanţă Corabia, dar care face gărzi în unitatea medicală din localitatea de la malul Dunării, o infirmieră de la acelaşi spital şi de un contact de familie al unui angajat confirmat anterior, respectiv soţul infirmierei de 48 de ani, cea care a decedat duminică, având şi comorbidităţi, şi de la care a izbucnit focarul. În prezent, alte 23 de probe care au fost prelevate de la contacţi ai pacienţilor confirmaţi în urma cazului de la Corabia sunt în lucru.

Situaţia epidemiologică în prezent   

Conform datelor transmise de către Direcția de Sănătate Publică Olt, dintre cele 171 de persoane infectate cu virusul, aproape 120 s-au însănătoşit şi s-au externat din spital.

Număr persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei: 171

Număr persoane vindecate: 118

Număr persoane internate: 43

Număr persoane izolate la domiciliu: 2.436

Număr persoane aflate în carantină instituționalizată: 22

Număr probe recoltate pentru depistarea noului Coronavirus: 3.857

Număr decese din cauza virusului: 10

Amendaţi după ce au fugit din autoizolare şi au fost prinşi de poliţişti

Pentru a preveni şi combate răspândirea COVID-19, poliţiştii olteni, împreună cu jandarmii şi poliţiştii locali au desfăşurat şi în ultima zi misiuni de ordine şi siguranţă publică. Oamenii legii au efectuat aproximativ 2.200 de verificări la persoanele care au obligația să respecte măsurile de izolare la domiciliu.

În momentul controalelor, trei dintre acestea nu au fost găsite acasă, fiind amendate cu 3.000 de lei. „În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat trei persoane care au încălcat prevederile Legii 55 din 2020. Acestea au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare totală de 3.000 de lei”, spun autorităţile locale.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți