7.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Şapte persoane noi din Olt, infectate cu Coronavirus. Printre ele trei asistente medicale

- Advertisement -

Oltul înregistrează alte şapte îmbolnăviri noi cu virusului CIOVID-19, potrivit raportării de vineri a Grupului de Comunicare Strategică şi a datelor oficiale ale specialiştilor Direcţiei de Sănătate Publică şi Prefecturii, iar bilanţul total al infecţiilor a ajuns la 186. Printre ultimele şapte cazuri se numără şi trei asistente medicale, una de la Spitalul Municipal Caracal şi două de la Substaţia de Ambulanţă Corabia, acestea din urmă având cel mai probabil legătură cu focarul de la spitalul din oraşul de la malul Dunării.

Astfel, unul dintre cele şapte noi cazuri de Coronavirus este al unei asistente de la Compartimentul Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal Caracal, unitate medicală suport COVID-19 în care sunt trataţi pacienţii care au contractat boala. Femeia a fost testată pozitiv, după ce în urmă cu câteva zile aici a mai fost confirmată o altă asistentă medicală cu SARS-CoV-2. În urma confirmării cazului, tot personalul medical de la Urgenţe, dar şi alte cadre medicale şi pacienţi care au trecut pe aici au fost testaţi pentru depistarea virusului.

Alte două cazuri de COVID-19 sunt două asistente de la Substaţia Corabia a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt şi care au legătură, cel mai probabil, cu focarul de la spitalul orăşenesc. Angajatele au fost pozitivate după ce este posibil ca acestea să fi intrat în contact cu doctora de la Ambulanţa Corabia, care făcea şi gărzi la unitatea medicală din localitatea dunăreană, confirmată, de asemenea, cu virusul.

Ultimele patru cazuri sunt ale unei persoane contact direct cu un caz deja confirmat anterior şi a trei persoane care s-au prezentat la spital cu simptomatologie specifică noului Coronavirus.

Situaţia epidemiologică, actualizată

Oficial, potrivit ultimei raportări a specialiştilor DSP Olt, printr-un comunicat remis de Prefectură, în judeţ sunt în prezent 186 de persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, iar dintre acestea 120 au fost declarate vindecate şi 56 sunt în continuare internate în unităţi medicale, pentru tratament de specialitate. Din păcate, în Olt sunt şi zece persoane care au murit din cauza Coronavirusului, însă acestea aveau şi alte probleme de sănătate.

Cifrele mai arată că în continuare sunt 2.613 olteni în izolare la domiciliu, iar alte 20 se află în carantină instituționalizată în centrele special amenajate din judeţ.

Totodată, de la începutul pandemiei, 4.050 de persoane din Olt s-au testat pentru depistarea COVID-19, aproape o sută dintre ele fiind doar în ultimele 24 de ore.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți