14.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Medici de la Spitalul Orăşenesc Corabia, pozitivaţi cu noul Coronavirus

- Advertisement -

Alţi doi medici de la Spitalul Orăşenesc Corabia, dar care nu au avut contact direct cu celelalte cazuri confirmate în focarul de la unitatea medicală din localitatea de la malul Dunării, au fost confirmaţi vineri cu virusul COVID-19.

Doctorii, unul pediatru şi celălalt ortoped, fac naveta de la Craiova la Spitalul Corabia şi s-au destat în judeţul vecin, iar rezultatul pozitiv la testul efectuat pentru depistarea noului Coronavirus l-au primit în cursul dimineţii de vineri.

Cu cei doi medici pozitivaţi cu virusul SARS-CoV-2, focarul de la unitatea medicală corăbiană numărul nu mai puţin de 17 cazuri, respectiv 13 cadre medicale – patru doctori, şase asistente, trei infirmiere, şi patru contacţi de famili ai unora dintre acestea.

Cristian Filip, managerul Spitalului Orăşenesc Corabia, spune că este posibil ca cei doi doctori, cu domiciliul în Craiova, este posibil să nu fi contractat virusul din unitatea medicală. Însă, acesta a dispus efectuarea unei anchete epidemiologice pentru a stabili exact de unde s-au infectat medicii. „Facem o anchetă epidemiologică, dar cred că infectarea s-a produs în afara unității medicale. Ei ne-au anunțat duminică că nu se simt bine, că sunt răciți și s-au testat. Au fost plecați la munte, la spital nu au mai venit de mai bine de o săptămână”, a spus directorul spitalului.

Cele două cazuri nu vor fi figura în situaţia epidemiologică de vineri şi, potrivit unor surse din Direcţia de Sănătate Publică Olt, acestea vor fi comunicate sâmbătă, însă nu se știe dacă vor apărea în raportarea județului Olt sau în Dolj, având în vedere că aceştia au domiciliul în judeţul învecinat.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți