17.6 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Nouă infecții cu Coronavirus la două societăți de pe platforma industrială a Slatinei

- Advertisement -

Sunt tot mai multe cazuri de COVID-19 înregistrate în județul Olt, nouă astfel de infecții fiind confirmate în ultimele zile în două societăți comerciale de pe platforma industrială a municipiului Slatina. Cel mai recent dintre ele a fost comunicat sâmbătă dimineață la fabrica Prysmian Group, fiind vorba de un operator care s-a simțit rău în ultima perioadă și a avut și simptome specifice virusului.

Rezultatul pozitiv al testului pentru depistarea virusului SARS-CoV-2, efectuat de angajat, a fost primit vineri, compania fiind înștiințată cu privire la acest aspect.

„Prysmian a înregistrat primul caz pozitiv de COVID-19 în fabrica din Slatina. Un operator nu s-a simțit bine în zilele libere și a avut simptome specifice Covid19. Vineri după-amiază, compania a fost informată despre rezultatul testului și, conform planului de risc și siguranță, toate măsurile au fost puse în aplicare. Producția a fost oprită și procedura de dezinfectare va fi efectuată în hala de productie, vestiar, cantină și birouri. Compania a izolat angajații care au fost în contact cu operatorul în ultimele zile, iar producția se va relua treptat începând de duminică. Managementul este în legătură permanentă cu angajatii și cu autoritatea responsabilă pentru a monitoriza cazul”, au declarat reprezentanții Prysmian, printr-un comunicat de presă.

La o altă societate de pe platforma industrială a Slatinei, respectiv TMK Artrom, unde acum o săptămână un angajat a fost confirmat cu noul Coronavirus, în ultimele zile au fost raportate aici alte opt infecții cu virusul în rândul angajaților. Potrivit autorităților locale, acestea nu ar avea legătură cu primul caz confirmat la fabrică și nici între ele, având în vedere că toți salariații lucrează pe secții diferite.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Olt, în urma anchetei epidemiologice efectuate de specialiștii Direcției de Sănătate Publică, cei opt angajați au fost pozitivați cu virusul SARS-CoV-2 pe parcursul mai multor zile, respectiv 18 iunie – 3 iulie, în cursul zilei de vineri fiind confirmați doi dintrei ei. Autoritățile mai transmit că este posibil ca salariații să fi luat virusul comunitar, la TMK Artrom nefiind vorba de un focar. Angajații fabricii au o stare de sănătate bună, având o formă moderată de boală. Cei opt au intrat în contact direct la muncă cu 24 de colegi, în prezent aceștia fiind în izolare la domiciliu. După pozitivarea cazurilor, în cadrul societății au fost luate din nou măsuri riguroase pntru a preveni răspândirea COVID-19.

În cursul zilei de sâmbătă, la nivelul județului Olt este posibil a fi raportate 11 infecții noi cu virusul chinezesc față de comunicarea de vineri, așadar bilanțul acestora ajunge la 266.

Cătălin FIRCOIU 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți