9.1 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Cu ce medii au fost admiși absolvenții de gimnaziu la colegiile și liceele din Olt

- Advertisement -

S-au afișat mediile de admitere la colegiile și liceele din județul Olt, iar absolvenții de gimnaziu au aflat vineri dacă au reușit să intre la unitatea de învățământ liceal dorită sau dacă, din nefericire, au fost repartizați la o altă unitate școlară în care să urmeze cursurile liceale. Ultima medie cu care s-a intrat spre exemplu la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal, la profilul Real, specializarea Matematică-Informatică, este 9,45, iar cea mai mică medie de admitere a fost de 2,09 la un liceu tehnologic din mediul rural.

La nivelul Oltului, 2.165 de locuri au fost disponibile la colegii și licee, 1.456 fiind pentru filiera teoretică și 700 pentru cea tehnologică. În urma repartizării de vineri au mai rămas disponibile 62 de locuri libere, toate fiind la licee tehnologice.

Dar iată un top cinci al ultimelor medii cu care s-a intrat la unele dintre cele mai importante unități de învățământ liceal din județ: 9,45 la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal, la profilul Real, specializarea Matematică-Informatică; 9,13 la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina, la profilul Real, specializarea Matematică-Informatică; 8,78 la Colegiul Național „Radu Greceanu”, la profilul Real, specializarea Științe ale naturii; 8,37 la Liceul Teoretic „Petre Pandrea” Balș, la profilul Real, specializarea Matematică-Informatică; 8,11 la Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu” Slatina, la profilul Umanist, specializarea Filologie.

Însă, la polul opus, cele mai mici medii cu care s-a intrat la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” Balș, la profilul Servicii, specializarea Estetica și igiena corpului omenesc – 3,18; Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” Osica de Sus, la profilul Real, specializarea Științe ale naturii – 3,17; Liceul Tehnologic „Danubius” Corabia, la profilul Servicii, specializarea Economic – 2,67; la Liceul Tehnologic Piatra Olt, la profilul Tehnic, specializarea Mecanică – 2,66; la Liceul Tehnologic Iancu Jianu, la profilul Real, specializarea Științe ale naturii – 2,09.

În urma repartizării de vineri, au mai rămas disponibile 62 de locuri, toate la șapte licee tehnologice din județ, cele mai multe fiind la Tufeni – 18, profilul Tehnic, specializarea Industrie textilă și pielărie; Vitomirești – 13, la profilul Servicii, specializarea Economic, iar cele mai puține la „Nicolae Bălcescu” Balș – 3, la profilul Servicii, specializarea Estetica și igiena corpului omenesc.

Totuși au existat și elevi din Olt nerepartizați, unii dintre ei cu medii mari care se apropie de 8, iar aceștia nu au completat probabil suficiente opţiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învăţământ liceal. Potrivit Ministrului Educației și Cercetării, aceştia vor intra în următoarea etapă de admitere, desfășurată în perioada 24 iulie – 3 august 2020, alături de absolvenții clasei a VIII-a repartizaţi computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu şi-au depus dosarele de înscriere la liceu în intervalul 13 – 20 iulie, de candidaţii care nu au participat la repartizare şi de absolvenţii clasei a VIII-a care nu au susţinut Evaluarea Naţională.

Repartizarea se face conform unei proceduri stabilite de către comisia de admitere judeţeană, publicată pe site-ul Inspectoratului Școlar Judeţean Olt şi comunicată unităţilor de învăţământ până la data de 24 iulie 2020.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți