13.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Poliţist de la SICE Olt, depistat cu Coronavirus. Mai mulţi colegi vor fi testaţi

- Advertisement -

Un ofiţer de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt a fost depistat joi cu COVID-19. Patru colegi de birou, inclusiv şeful serviciului, care au intrat în contact direct cu poliţistul, s-au izolat la domiciliu şi alţi 11 oameni ai legii urmează a fi testaţi de specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Olt, care au deschis o anchetă epidemiologică pentru a vedea de unde angajatul IPJ a contractat virusul.

Comisarul şef Mihai Mihalache, inspectorul şef al Poliţiei Olt, şi-a făcut deja testul la o clinică privată, pentru că de câteva zile prezenta simptomatologie specifică virusului, iar acum aşteaptă la rândul său testul. Se pare că nu este însă singurul poliţist care astfel de simptome, aşadar este posibil ca numărul oamenilor legii confirmaţi cu virusul să mai crească în perioada următoare.

Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, a declarat că în cadrul instituţiei au fost zilnic luate măsuri pentru a preveni răspândirea Coronavirsului.

„La nivelul Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice, un coleg a prezentat simptome specifice COVID-19. În cursul zilei de ieri (joi n.r.), în urma testării, acesta a fost confirmat pozitiv cu COVID-19. Pe lângă măsurile luate zilnic pentru protecţia personalului (schimbarea programului de lucru pentru distanţarea socială, utilizarea materialelor de protecţie şi dezinfectare), au fost aplicate măsurile suplimentare pentru dezinfectarea spaţiilor de lucru şi mijloacelor auto în vederea prevenirii răspândirii virusului”, a spus reprezentantul IPJ.

Acesta nu este singurul poliţist pozitivat până acum cu COVID-19. La sfârşitul lunii mai, erau confirmaţi cu virusul şeful Postului de Poliţie Ipoteşti din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Coteana şi ajutorul său, dar şi ajutorul șefului de la Postul de Poliție Brebeni din cadrul aceleiaşi secţii. Din păcate, primul dintre ei, respectiv Alexandru Gibea, şeful Poliţiei Ipoteşti, a murit după două săptămâni pe Secţia Terapie Intensivă a Institutului Naţional „Matei Balş” din Bucureşti. Poliţistul avea şi alte boli asociate.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți