5.2 C
Slatina
marți,19 martie,2024

Ultimele Articole

Tot mai mulți olteni cu Coronavirus cer să se externeze din spital, iar alții refuză internarea

- Advertisement -

De la intrarea în vigoare a deciziei Curții Constituționale a României, sunt tot mai mulți olteni care au fost diagnosticați cu SARS-CoV-2 ce solicită să fie externați la cerere din Spitalul Județean de Urgență Slatina și Spitalul Municipal Caracal sau, pur și simplu, refuză internarea și sunt izolați la domiciliu. Ultimele cifre arată că în prezent sunt aproximativ 80 astfel de persoane.

Potrivit datelor transmise Prefecturii Olt de specialiștii Direcției de Sănătate Publică, din totalul de 368 de persoane confirmate cu virusul chinezesc de la începutul pandemiei, 229 au fost externate, 180 fiind vindecate și 49 externate la cerere.

Sunt și 29 de persoane pozitive care au refuzat internarea în cele două unități medicale din județ și acum sunt în autoizolare. Printre acestea sunt și ultimele trei persoane care au fost depistate cu noul Coronavirus, datele referitoare la acestea fiind anunțate duminică. Oltenii care refuză internarea la spital sunt atenționați de autorități cu privire la faptul că dacă nu respectă recomandarea de izolare la domiciliu riscă să intre sub incidenţa legii conform articolului 352 din Noul Cod Penal (Infracţiuni contra sănătăţii publice – Zădărnicirea combaterii bolilor) şi să sufere consecinţele săvârşirii acestei fapte.

Însă, există și persoane din județ diagnosticate cu virusul, care sunt încă internate în spital, numărul lor fiind de 95. Din păcate, Oltul înregistrează și 15 decese ale unor persoane pozitive cu COVID-19, toate acestea suferind și de alte probleme medicale. Sunt și 4.853 de olteni cărora, de la începutul pandemiei, le-au fost recoltate probe pentru depistarea virusului.

Totodată, autoritățile oltene transmit că orice nerespectare a regulilor şi măsurilor de prevenire şi limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2 poate fi sesizată la linia TelVerde – 0800.800.165 la care cetăţenii vor putea sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecţie sanitară.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți