10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Foarte puțini olteni confirmați cu COVID-19 mai pot fi internați la Spitalul Slatina

- Advertisement -

Blocul Medical al Spitalului Județean de Urgență Slatina, acolo unde funcționează Secția COVID-19 și sunt pacienți din Olt internați cu virusul, este aproape plin. Au fost foarte multe persoane infectate cu noul Coronavirus în ultimele zile, situația epidemiologică din județ fiind una în dinamică, iar unitatea medicală de la Slatina a ajuns aproape să-și desfășoare activitatea la capacitate maximă în privința pacienților diagnosticați cu SARS-CoV-2. Dacă pe Secția COVID-19 de la Medicală numărul oltenilor care au virusul este în jur de 80, pe Secția de Boli Infecțioase sunt internați alți aproape 20 de suspecți că ar avea suferi de această boală.

Cifrele privind situația epidemiologică sunt totuși în dinamică, de aceea dacă numărul infectaților cu noul Coronavirus va crește în aceste zile, ei nu mai pot fi internați la Spitalul Slatina, dacă solicită acest lucru, având în vedere și decizia Curții Constituționale a României intrată în vigoare la începutul lunii iulie.

Așa că toți cei care sunt confirmați cu virusul chinezesc și vor să primească tratament de specialitate în spital ajung automat să fie tratați la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicală desemnată suport COVID-19 pentru tratarea pacienților care au și alte probleme de sănătate Olt. Acest lucru se datorează și faptului că, deși pot să se externeze la cerere și să fie izolați la domiciliu sub supravegherea medicului de familie, mai sunt foarte puțini bolnavi care solicită acest lucru, posibil tot în urma deciziei CCR.

La Spitalul Caracal cifra pacienților cu COVID-19 internați aici ar sări de 20, ținând cont și de ultimele date oficiale puse la dispoziție de reprezentanții Prefecturii Olt.

Potrivit informațiilor transmise de reprezentanții instituției Guvernului în teritoriu, luni erau nu mai puțin de 101 pacienți diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2 care erau internați în cele două unități medicale din județ.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți