15.7 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Descinderi într-un sat din Scornicești, la olteni bănuiți de înșelăciune și spălare de bani

- Advertisement -

Polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, efectuează, miercuri dimineață, 14 percheziţii în municipiul București, dar și în trei județe ale țării, printre care și Olt, la domiciliile unor persoane bănuite de înșelăciune, spălare de bani, fals și uz de fals. Șase mandate de aducere vor fi puse în aplicare, potrivit anchetatorilor.

Trei locații din satul Chițeasca al orașului Scornicești, județul Olt, dar și din județele Ilfov, Dâmbovița și Capitală, au fost luate cu asalt de oamenii legii, pentru a-i prinde pe suspecții de comiterea infracțiunilor, obiectul descinderilor fiind identificarea de documente financiar-contabile, înscrisuri şi mijloace folosite în activitatea infracţională.

Potrivit unui comunicat remis de Poliția Română, din cercetări a reieșit că, în perioada august – octombrie 2019, mai multe persoane ar fi indus în eroare comercianţi din spațiul intracomunitar, prin plasarea de comenzi şi ridicarea de mărfuri în numele unei alte societăţi a cărei identitate ar fi fost clonată. 

„În scopul asigurării credibilității informațiilor, în vederea stabilirii relației comerciale, persoanele bănuite ar fi falsificat documente și ar fi creat domenii web. Ulterior, mărfurile ar fi fost comercializate prin intermediul unor societăți special create în acest sens”, se precizează în comunicat.

Anchetatorii spun că în orașul Scornicești își desfășurau activitatea chiar societățile comerciale care comandau bunurile din țări europene, iar mai apoi le valorificau la mari depozite de catering din Ilfov, un alt județ în care au loc percheziții. Prin activitatea infracțională comisă, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind de aproximativ 1,2 milioane de lei.

Șase persoane urmează a fi audiate de oamenii legii cu privire la acuzațiile care le sunt aduse. Printre cei care trebuie să dea explicații sunt și doi olteni.

Acțiunea polițiștilor DICE și a procurorilor bucureșteni beneficiază și de sprijinul de specialitate al Direcție Operațiuni Speciale, precum și al Unității Centrale de Analiză a Informațiilor din cadrul Poliției Române, la descinderi participând și polițiști de la Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți