18.6 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Primarul comunei Slătioara, testat pozitiv la virusul SARS-CoV-2

- Advertisement -

Savu Ungureanu, primarul comunei Slătioara, a fost testat pozitiv la Coronavirus. Edilul și-ar fi făcut testul la Laboratorul de Genetică Moleculară al Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguarnța Alimentelor Olt, aflând rezultatul, care a fost unul pozitiv, în cursul zilei de sâmbătă.

Primarul din Slătioara a declarat pentru Eveniment de Olt că nu cunoaște cine ar putea fi persoana de la care ar fi putut contracta virusul COVID-19, având în vedere că se întâlnește cu foarte mulți oameni în cadrul Primăriei. Însă, Savu Ungureanu bănuiește că există posibilitatea să fi intrat în contact cu o persoană confirmată pozitiv ce ar fi susținut împreună cu acesta un examen online acum o săptămână, respectiv vineri, 10 iulie, dar stând în camere separate.

Auzind acest lucru, dar și la insistențele angajaților Primăriei Slătioara, care au auzit zvonuri că a avut contact direct cu o persoană confirmată cu virusul chinezesc, edilul oltean s-a dus să se testeze pentru depistarea SARS-CoV-2 la Laboratorul DSVSA Olt și rezultatul primit a fost unul pozitiv.

În prezent, edilul Savu Ungureanu s-a izolat singur într-o altă locație și nu în locuința sa, alături de familie, fiind asimptomatic, starea sa de sănătate fiind una bună. Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt urmează a deschide anchetă epidemiologică în acest caz pentru a stabili precis cine ar fi persoana cu care primarul a intrat în contact și dacă de la aceasta ar fi luat virusul. Totodată, persoanele cu care acesta a intrat în contact în ultimele zile ar urma să fie testate pentru a vedea dacă a mai contractat vreuna noul Coronavirus.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți