11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Un nou deces din cauza Coronavirus, la Spitalul Municipal Caracal. Este un bărbat din Valea Mare

- Advertisement -

Un bărbat de 78 de ani, din comuna Valea Mare, este cel de-al 18-lea deces din cauza virusului COVID-19 înregistrat în județ. Olteanul a ajuns mai întâi la Spitalul Județean de Urgență Slatina, unde a fost internat, pe 2 iulie fiind transferat la Spitalul Municipal Caracal, unitate medicală suport COVID-19 în care sunt tratați pacienți diagnosticați cu noul Coronavirus, dar care au și alte boli asociate.  

Bărbatul din Valea Mare a fost testat pentru depistarea virusului chinezesc imediat când s-a internat la Spitalul Slatina, iar rezultatul a fost pozitiv. Acesta a fost transferat la Spitalul Caracal, iar în dimineața zilei de sâmbătă, 18 iulie, în jurul orei 06:30, a murit pe Secția de Terapie Intensivă. Ca și comorbidități avea bronhopneumonie tip COVID, insuficiență respiratorie, cardiopatie ischemică și hipertensiune arterială gradul II.

Cifrele la zi privind situația epidemiologică de la începutul pandemiei de SARS-CoV-2, prezentate de specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt, dar și de oficialii Grupului de Comunicare Strategică arată că până sâmbătă, la ora prânzului, în județ se înregistrau 469 infecții cu noul Coronavirus.

Statistica îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 – actualizată

Număr persoane confirmate pozitiv – 469

Număr persoane externate: 255, din care vindecate – 196, externate la cerere – 59, în baza Ordinului Ministerului Sănătății și Deciziei Curții Constituționale, și 82 persoane pozitive care au refuzat internarea si sunt izolate la domiciliu

Număr paturi COVID-19/număr paturi ocupate – 378/114

Număr persoane internate confirmate COVID-19 – 114, dintre care patru la Anestezie și Terapie Intensivă și niciunul ventilat mecanic

Număr total de decese COVID-19 de la începutul pandemiei – 18

Număr total persoane testate COVID-19 – 5.225

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți