27.2 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

Oltul înregistrează peste 500 de cazuri de Coronavirus. Focare extinse în mai multe instituții

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică, dar și specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt, raportează luni peste 500 de infecții cu virusul SARS-CoV-2 în județ. Concret, sunt 505 cazuri de Coronavirus înregistrate, în ultima zi alți 12 olteni fiind diagnosticați cu această boală.

Din datele oficiale comunicate, majoritatea cazurilor sunt înregistrate în instituții la care au mai fost confirmate până acum infecții cu COVID-19, majoritatea fiind la fabricile de pe platforma industrială a Slatinei. Astfel, putem spune că s-au extins focarele de Coronavirus în instituțiile în care au mai fost comunicate anterior cazuri.

Cele 12 cazuri noi au fost raportate la TMK Artrom Slatina – două, ALRO – unul, Pirelli Tyres – unul, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt – trei, Spitalul Județean de Urgență Slatina – trei și CEC Bank – două.

În ultima zi s-a mai înregistrat o nouă creștere în rândul pacienților confirmați cu virusul SARS-CoV-2 care se internează în unitățile medicale în care se tratează astfel de cazuri, respectiv cele din municipiile Slatina și Caracal. Așadar, dacă cifrele din ultima zi a săptămânii arătau 116 bolnavi internați în spital, luni numărul acestora a crescut cu 22.

Situația epidemiologică în Olt la zi

Număr persoane confirmate pozitiv – 505

Număr persoane externate: 279, din care vindecate – 215, externate la cerere – 64, în baza Ordinului Ministerului Sănătății și Deciziei Curții Constituționale, și 92 persoane pozitive care au refuzat internarea și sunt izolate la domiciliu

Număr paturi COVID-19/număr paturi ocupate – 378/138

Număr persoane internate confirmate COVID-19 – 138, dintre care patru pe secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă

Număr total de decese – 18

Număr total persoane testate pentru depistarea virusului SARS-CoV-2 – 5.339

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți