11.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Călătorii unui microbuz, puși în pericol pe ruta Brebeni – Slatina. Șoferul, prins băut de polițiști

- Advertisement -

Polițiștii rutieri au continuat joi dimineață acțiunile în trafic, în vederea prevenirii și limitării îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, în contextul stării de alertă. Neregulile nu au întârziat să apară, un șofer punând în primejdie viața călătorilor dintr-un microbuz, având în vedere că a fost găsit la volan în stare de ebrietate. Conducătorul auto, în vârstă de 58 de ani, din municipiul Slatina, conducea un microbuz pe ruta Brebeni – Slatina, în momentul în care a fost oprit în trafic.

Oamenii legii l-au oprit pentru control pe strada Drăgănești, de la intrarea în Slatina dinspre Brebeni. „Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a fost de 0,23 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat”, a spus Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt. Având în vedere situația dată, inevitabil se putea întâmpla un accident rutier, soldat probabil și cu victime.

Pentru fapta sa, șoferul a fost amendat cu suma de 1.305 de lei și a rămas pieton, permisul de conducere fiindu-i reținut de polițiștii rutieri pentru o perioadă de 90 de zile.

Acțiunile oamenilor legii, desfășurate sub autoritatea prefectului, au avut drept scop verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări cu noul Coronavirus. Au fost controale în trafic, fiind vizat transportul de persoane.

Cu această ocazie, s-au verificat 27 de mijloace de transport în comun cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, iar peste 90 de persoane au fost legimitate. În urma acestor acțiuni a fost depistat un călător care nu a respectat măsurile de protecție individuală, respectiv nu purta mască și a fost sancționată contravențional cu avertisment.

De asemenea alte 22 de amenzi au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor OUG 195 din 2002, privind circulația pe drumurile publice, în valoare de 8.945 de lei, și s-a reţinut un permis de conducere.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți