13.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Concursul de Titularizare, săptămâna viitoare. Aproximativ 500 de candidați înscriși în Olt

- Advertisement -

Perioada în care candidații la concursul național de ocupare a posturilor didactice sau catedrelor din unitățile de învățământ preuniversitar și-au putut depune dosarele de înscriere la Inspectoratul Școlar Județean Olt, acestea putând fi transmite și electronic, s-a încheiat. Sunt aproape 500 de candidați înscriși pe posturile titularizabile și netitularizabile scoase la concurs în județ pentru anul școlar , urmând ca proba scrisă a examenului să se desfășoare săptămâna viitoare.

Mariana Gheorghe, inspectorul școlar general adjunct al ISJ Olt, a declarat că în județ sunt în total 498 de candidați înscriși, care vor susține concursul la nu mai puțin de 39 de discipline. Cei mai mulți înscriși sunt la educatori – 136, urmați de cei de la învățători – 73, limba română – 48, educație fizică și sport – 38, matematică – 22, limba engleză – 20 și istorie – 15.

Aceștia sunt așteptați să susțină proba scrisă a concursului de Titularizare în două centre de examen în județ, respectiv la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina – 273 de candidați și Liceul Tehnologic Metalurgic Slatina – 225 de candidați.

Concurența este una foarte mare, având în vedere numărul de catedre titularizabile care este mult mai mic decât numărul candidaților înscriși, adică doar 18 posturi, dintre care cinci în învățământul vocațional artistic, muzică instrumentală – pian, cinci în învățământul special, trei în învățământul postliceal sanitar, două la discipline tehnologice și două de educatoare. Totuși, profesorii mai pot ocupa și un post netitularizabil, fie că este întreg sau fracțiune, numărul total al acestora fiind de 607.   

Proba scrisă a concursului de Titularizare a personalului didactic din învățământul preuniversitar va avea loc pe 29 iulie, cu respectarea tuturor măsurilor igienico-sanitare în vigoare, în contextul pandemiei de COVID-19,iar primele rezultate vor fi afișate pe 4 august. Contestațiile vor putea fi depuse pe 4 și 5 august, iar în data de 11 august vor fi anunțate rezultatele finale.

13 august este data la care are loc repartizare a candidaților care au obținut minimum nota 7 (șapte) la proba scrisă a examenului national, respectiv pe posturile titularizabile din Olt ce vor fi ocupate de dascăli în ordinea descrescătoare a mediei. Totodată, în perioada 20 – 28 august vor fi emise și comunicate deciziile de repartizare pe post sau catedră.

Cătălin FIRCOIU   

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți