10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

DSP Olt anunță 20 de decese din cauza Coronavirusului. 12 dintre noile infecții, cu transmitere comunitară

- Advertisement -

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt au anunțat ultimele date referitoare la noile cazuri de Coronavirus înregistrate în județ. Totodată, oficial comunică 20 de decese a unor olteni infectați cu virusul SARS-CoV-2, dar care sufereau și de alte probleme medicale. Astfel, față de raportarea anterioară, avem cu 20 mai multe îmbolnăviri cu COVID-19, dintre care 12 sunt cu transmitere comunitară, și două noi decese.

Pe lângă cele 12 persoane care au contractat virusul chinezesc comunitar, diferența de până la 20 de infecții înregistrate în ultima zi este reprezentată de cinci angajați ai Spitalului Județean de Urgență Slatina, unul de la Spitalul Balș, la această unitate medicală din orașul de pe malul Oltețului fiind și primul caz de COVID-19 anunțat, unul la Pirelli Tyres Slatina și unul la uzina de aluminiu Alro Slatina.

Unul dintre cele două decese noi sunt ale unui bărbat de 73 de ani, din Slatina, internat pe 21 iulie și decedat joi, 23 iulie, la Spitalul Municipal Caracal. Diagnosticat cu noul Coronavirus, acesta mai avea ca și comorbidități – obezitate, hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă, insuficiență respiratorie severă, boală cronică rinichi. Celălalt este al unei femei de 54 de ani, din comuna Valea Mare, care a fost internată la Spitalul Caracal pe 15 iulie și a murit vineri, 24 iulie. Pe lângă virusul SARS-CoV-2, aceasta mai suferea de obezitate, hipertensiune arterială și bronhopneumonie.

Ultimele cifre oficiale despre situația epidemiologică, înregistrate de la începutul pandemiei

Număr persoane confirmate pozitiv – 581

Număr persoane externate: 320, din care vindecate – 249 și externate la cerere – 71, în baza Ordinului Ministerului Sănătății și Deciziei Curții Constituționale

Număr persoane pozitive care au refuzat internarea și sunt izolate la domiciliu – 92

Număr de paturi COVID-19 ocupate – 174

Număr persoane internate pe secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă – 7

Număr persoane ventilate mecanic – niciuna

Număr total de decese – 20

Număr total persoane testate pentru depistarea virusului SARS-CoV-2 – 5.696

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți