11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Județul Olt, sub cod galben de ploi torențiale și instabilitate atmosferică în weekend

- Advertisement -

Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au emis vineri dimineață două atenționări de vreme rea, fenomenele anunțate fiind instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate. Ambele avertizări sunt de cod galben, iar unul dintre ele va afecta și județul Olt în acest sfârșit de săptămână.

Codul galben de ploi torențiale și instabilitate atmosferică, care va afecta aproape întreaga țară, este în vigoare din noaptea de vineri spre sâmbătă, ora 04:00, și expiră duminică noaptea, la ora 23:00.

În Banat, Oltenia, Crișana, Maramureș, Transilvania, nord-vestul Munteniei și al Moldovei, precum și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 – 30 de litri pe metru pătrat și pe arii restrânse 40 – 60 de litri pe metru pătrat”, transmit meteorologii.

Deși se anunță precipitații, în weekend vremea va fi călduroasă în cursul după-amiezilor. „Vineri, sâmbătă și duminică în sud-est vremea va fi călduroasă în orele amiezilor, iar disconfortul termic va fi accentuat și indicele temperatură-umezeală va atinge pe arii restrânse pragul critic de 80 de unități. Manifestări de instabiltate atmosferică se vor semnala trecător și în restul teritoriului, dar pe suprafețe mai mici”, au mai precizat reprezentanții ANM.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți