Polițiștii olteni, acțiune fulger cu sprijinul unui elicopter al Aviației care a survolat județul

56 de polițiști de la structurile de ordine publică, rutieră, investigații criminale și arme, explozivi și substanțe periculoase ale IPJ Olt, au desfășurat sâmbătă o acțiune preventiv-reactivă fulger, în sistem integrat, cu scopul de a preveni și combate situațiile de risc, dar și pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în județ. Polițiștii au fost sprijiniți de jandarmi și angajați ai Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi, iar un elicopter al Aviației a survolat deasupra întregului județ. Neregulile constatate în urma misiunii oamenilor legii nu au fost puține la număr, fiind constatate trei infracțiuni și aplicate peste 160 de amenzi, în valoare de aproximativ 57.000 de lei. Nu mai puțin de 24 de conducători auto au rămas pietoni, permisul fiindu-le reținut pentru diverse abateri la regimul rutier.

Acțiunea polițiștilor s-a desfășurat în intervalul orar 15:00 – 21:00 în zonele de competență ale Secției 2 Poliție Rurală Osica de Sus, Secției 8 Poliție Rurală Perieți, Secției 9 Poliție Rurală Scornicești și Secției 12 Poliție Rurală Potcoava.

„Obiectivul acțiunii a fost îmbunătăţirea climatului de ordine și siguranță publică, creşterea autorităţii poliţiei şi asigurarea respectării cadrului legal, prin organizarea de acţiuni specifice punctuale şi consolidarea prezenţei echipelor de patrulare în zonele vizate, pentru prevenirea activităţilor infracţionale şi amplificarea vizibilităţii elementului poliţienesc în spaţiul public”, a declarat Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Sursa citată a mai spus că un elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne a survolat tot județul Olt, în vederea prevenirii și combaterii braconajului piscicol și cinegetic, tăierilor ilegale de arbori din păduri și a faptelor ilegale asociate din exploatarea, transportul, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialului lemnos. Totodată, acesta a fost folosit și pentru monitorizarea traficul rutier.

„Pe drumurile publice din județ, polițiștii olteni au folosit mijloacele tehnice certificate/omologate și verificate metrologic din dotare (aparatură de supraveghere a traficului rutier și măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, aparate alcooltest și drug-test) în vederea prevenirii și combaterii conducerii vehiculelor sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive”, a adăugat reprezentantul IPJ.

20 de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi și șase lucrători AJVPS Olt, cu o barcă pneumatică, au acționat în sprijinul polițiștilor.

În urma activităților desfășurate, s-au constatat trei infracțiuni, dintre care una la regimul circulației rutier, și au fost aplicate 163 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 56.855 lei. Din totalul amenzilor, 137 au fost la regimul circulației rutiere – una pentru consum de alcool, 40 la viteză și 96 de altă natură. Polițiștii rutieri au reținut și 24 de permise de conducere, dintre care unul pentru consum de alcool, 21 pentru depășirea limitei de viteză și două pentru alte abateri. De asemenea, au fost retrase și trei certificate de înmatriculare.

Șase vitezomani, prinși pe DN 65 – E 574

Pe timpul acțiuniunii, polițiștii rutieri au prins nu mai puțin de șase vitezomani pe Drumul Național 65 – E 574, care au fost amendați și au rămas fără permis. Un conducător auto a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul pe porțiunea de drum Slatina – Pitești, cu o viteză de 184 de kilometri pe oră, în afara localității, unde limita de viteză este de 100 de kilometri pe oră. Alți cinci șoferi au fost depistați pe același drum în timp ce conduceau autoturisme cu viteze cuprinse între 151 – 168 de kilometri pe oră. Cu toții au fost sancționați contravențional și le-a fost reținut permisul de conducere.

Depistați fără permis și la braconaj

O altă faptă comisă la regimul rutier este cea a unui bărbat, în vârstă de 37 de ani, din comuna Fărcașele, care a fost depistat pe Drumul Județean 642 ce tranzitează localitate, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

Doi tineri de 18, respectiv 20 de ani, ambii din comuna Osica de Sus, aveau să fie prinși de un echipaj al Jandarmeriei Olt, într-un autoturism, în apropierea barajului Ipotești, având asupra lor 160 metri de plase monofilament. Oamenii legii au întocmit pe numele lor dosar penal.

Cătălin FIRCOIU

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<