11.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Muncitori ai fabricilor de pe platforma industrială a Slatinei, printre ultimii olteni cu Coronavirus

- Advertisement -

Angajații societăților comerciale de pe platforma industrială a municipiului Slatina continuă să se infecteze cu virusul SARS-CoV-2. În ultima zi, din totalul de 11 îmbolnăviri noi cu Coronavirus, șapte dintre aceștia sunt în rândul muncitorilor de la unele fabrici slătinene.

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt raportează, la fel ca și reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică, 665 de cazuri COVID-19, de la începutul pandemiei, în județ, iar 11 s-au înregistrat doar în 24 de ore.

Dintre acestea, șapte sunt în rândul salariaților de la firme slătinene, respectiv patru de la uzina de aluminiu Alro Slatina, doi de la TMK Artrom și unul de la Pirelli Tyres. Diferența până la 11 infecții cu virusul SARS-CoV-2 sunt la Spitalul Județean de Urgență Slatina – două asistente medicale, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt – un angajat și un pensionar.

Bilanțul total al cazurilor, de la începutul pandemiei

Situația epidemiologică privind cazurile de Coronavirus se schimbă de la o zi la alta. Astfel, de la începutul pandemiei avem un total de 665 de persoane din județul Olt diagnosticate cu această boală. Dintre acestea, aproximativ 230 sunt în continuare internate în spital, șase fiind pe secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă ale spitalelor din Slatina și Caracal unde sunt tratați pacienții confirmați cu virusul SARS-CoV-2. Puțin peste 370 de olteni au fost deja externați, 291 fiind vindecați și 83 la cerere. Totodată, sunt și 68 de persoane pozitive la COVID-19 care au refuzat internarea și au fost izolate la domiciliu. Oltul a înregistrat și 20 de decese ale unor persoane confirmate cu boala, însă acestea aveau și alte problem medicale. Iar numărul total al oltenilor care s-au testat pentru depistare noului Coronavirus a ajuns la 5.943.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți