10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Majoritatea cazurilor de Coronavirus raportate, prin transmitere comunitară

- Advertisement -

Tot mai mulţi olteni contractează virusul SARS-CoV-2 în urma transmiterii comunitare, anunţă specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică din judeţ. Joi s-au raportat un total de 711 cazuri de COVID-19 în Olt, în ultima zi fiind înregistrate 19 dintre ele. Dintre acestea, doar două îmbolnăviri cu noul Coronavirus au fost în rândul angajaţilor unor instituţii.

Potrivit datelor oficiale ale specialiştilor în sănătate publică, dintre cele 19 cazuri COVID-19, 17 au fost prin transmitere comunitară, celelelte două fiind la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt – unul şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina – unul, fiind vorba de o asistentă de la Unitatea Primiri Urgenţe.

Aproape 300 de olteni s-au vindecat

Dintre cei puţin peste 700 de olteni depistaţi cu SARS-CoV-2, peste 240 sunt în continuare internaţi în spital, opt fiind pe secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă ale spitalelor din Slatina şi Caracal unde sunt trataţi pacienţii care au contractat virusul. Alţi aproape 400 su fost deja externaţi, dintre aceştia aproximativ 300 fiind vindecaţi şi 85 la cerere. În judeţ sunt şi 75 de persoane pozitive la noul Coronavirus care au refuzat internarea şi sunt izolate la domiciliu.

Din nefericire, în Olt avem şi 20 de persoane care au fost diagnosticate cu COVID-19 şi au încetat din viaţă, dar acestea sufereau şi de alte boli. Statistica pusă la dispoziţie de DSP Olt mai arată că în judeţ avem şi 6.143 de persoane care s-au testat pentru depistarea virusului SARS-CoV-2.   

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți