13.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Promovabilitatea la examenul de Definitivat a crescut cu peste 4 procente

- Advertisement -

S-au afișat rezultatele finale ale examenului național pentru definitivare în învățământ, sesiunea 2020. După soluționarea contestațiilor depuse de candidați, rata de promovabilitate în județul Olt este de 74,65%, în creștere cu 4,17%, având în vedere că în urma rezultatelor inițiale aceasta era de 70,42%.

Potrivit unui comunicat remis de Inspectoratul Școlar Județean Olt, din totalul de 71 de candidați cu note la proba scrisă a Definitivatului, 53 au reușit să obțină, în final, medii mai mari sau egale cu 8 (opt), media minimă de promovare a acestui examen. „Precizăm că după susținerea probei scrise din sesiunea 2020, dar înainte de înregistrarea/soluționarea contestațiilor, au fost declarați promovați 50 de candidați”, au anunțat reprezentanții învățământului oltean.

Afișarea rezultatelor finale a avut loc pe 3 august, cu o zi mai devreme față de calendarul inițial, atât în centrul de examen de la Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu” Slatina – corpul A, cât și pe site-ul dedicat, definitivat.edu.ro.

ISJ reamintește că, în această sesiune, 78 de candidați au avut dreptul de a susține proba scrisă din data de 22 iulie. Au fost prezenți 77 de candidați – 98,71%, iar șase dintre aceștia s-au retras. Totodată, niciun candidat nu a fost eliminat pentru fraudă sau tentativă de fraudă, iar nicio lucrare nu a fost anulată în centrele de evaluare.

”Pentru a fi declarat promovat, un candidat a trebuit să obțină cel puțin media 8, calculate ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv la proba scrisă. Nota la proba scrisă a avut o pondere de 70% în calculul mediei finale”, re arată în comunicat.

Potrivit Inspectoratului Școlar Olt, cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți