6.2 C
Slatina
marți,19 martie,2024

Ultimele Articole

Două noi decese din cauza COVID-19, înregistrate în județul Olt

- Advertisement -

Județul Olt figurează și miercuri pe lista deceselor raportate de Grupul de Comunicare Strategică. Potrivit specialiștilor Direcției de Sănătate Publică sunt două persoane care au murit din cauza virusului SARS-CoV-2, una la Spitalul Județean de Urgență Slatina și cealaltă la Spitalul Municipal Caracal.

Este vorba despre două femei, de 65 de ani, din orașul Balș, respectiv de 81 de ani, din comuna Stoicănești.

Prima a fost internată pe 25 iulie pe Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Slatina, însă pe parcursul zilelor starea sa de sănătate s-a înrăutățit și a fost transferată pe Secția de Anestezie și Terapie intensivă, unde pe 4 august a încetat din viață. Femeia din Balș suferea și de alte boli precum diabet zaharat, hipertensiune arterială și insuficiență respiratorie.

Cea de-a doua femeie a fost internată, tot la SJU Slatina, pe data de 30 iulie, când a fost confirmată cu Coronavirus, iar pe 31 iulie a fost transferată la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID-19 din județ. Din păcate, aceasta a murit în dimineața zilei de 5 august, ca și comorbidități având diabet zaharat, sechele accident vascular cerebral, boală cardiacă și hemipareză stânga postică sechelară.

Cu ultimele două decese, în Olt se înregistrează un total de 25 persoane care au murit din cauza virusului SARS-CoV-2, însă toate acestea aveau și alte boli asociate. Sunt 25 de morți după ce decesul înregistrat luni la Spitalul Municipal Caracal, privind pacientul transferat din localitatea Hațeg, a fost preluat de județul Hunedoara.

Totalul cazurilor a ajuns la 827, ultimele 27 fiind în ultima zi

Față de ziua anterioară, în județul Olt a fost raportată o nouă creștere a cazurilor de Coronavirus. Sunt 27 de noi infecții cu virusul SARS-CoV-2, bilanțul total al acestora ajungând la 827. Totodată, distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi și internați în spital, alți 21 de olteni au fost reconfirmați pozitiv la COVID-19.

Cele 27 de infecții noi din ultima zi, potrivit specialiștilor Direcției de Sănătate Publică Olt, au fost prin transmitere comunitară. De asemenea, din totalul de 827 persoane depistate cu Coronavirus, 269 sunt în continuare internate în spital, trei fiind pe secțiile Anestezie și Terapie Intensivă ale spitalelor din Slatina și Caracal, iar alte 449 de persoane sunt externate, 350 fiind vindecate și 99 la cerere.

În județ sunt şi 95 de olteni pozitivi la Coronavirus care au refuzat internarea şi sunt izolate la domiciliu. Datele oficiale ale specialiștilor în sănătate publică mai arată că în Olt sunt şi 6.672 de persoane care s-au testat la COVID-19.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți