7.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Record de îmbolnăviri cu Coronavirus, înregistrat în Olt. 36 raportate în ultima zi

- Advertisement -

Oltul se apropie vertiginos de cifra 900 de infecții cu virusul SARS-CoV-2. Mai precis, de la începutul pandemiei de COVID-19, potrivit raportării de sâmbătă a Grupului de Comunicare Strategică, în județ s-au înregistrat până acum nu mai puțin de 898 de cazuri. În ultimele 24 de ore, avem un record de îmbolnăviri, respectiv 36.

Pe lângă cele 36 de cazuri de Coronavirus noi, continuăm să avem și pacienți care sunt internați în spitalele din municipiile Slatina și Caracal, unde sunt tratați bolnavii depistați cu virusul SARS-CoV-2, ce ies pozitiv la retestare. Grupul de Comunicare Strategică anunță că, distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, nouă persoane din județ au fost reconfirmate pozitiv. 

Dintre cele 898 de cazuri, Oltul înregistrează din păcate și 28 de decese ale unor persoane confirmate cu COVID-19, toate acestea având însă și alte boli asociate.

Alte nouă infecții cu virusul chinezesc la Spitalul Schitu Greci

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt transmit că în ultimele 24 de ore s-a extins focarul de la Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci. Dintre cele 36 de cazuri noi, nouă au fost înregistrate la această unitate medicală, bilanțul total al diagnosticaților cu virusul SARS-CoV-2, atât în rândul asistaților, cât și a personalului, ajungând la 41. Diferența este reprezentantă de cazuri de Coronavirus prin transmitere comunitară, printre acestea fiind și cel al unei grefiere de la Parchetul Olt și al medicului cardiolog Florin Paraschiva, cel care și în luna aprilie a fost suspect după ce a intrat în contact cu un pacient de-al său pozitiv, însă atunci rezultatul a fost negativ.

Puțin peste 260 de bolnavi, internați în continuare

Datele oficiale ale specialiștilor în sănătate publică mai arată că, din totalul de 898 de infecții cu virusul înregistrate în județ de la începutul pandemiei, avem puțin peste 260 de pacienți diagnosticați cu COVID-19 care sunt încă internați în spital, zece fiind la secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă Slatina și Caracal, iar alte puțin peste 500 persoane sunt externate, 393 fiind vindecate și 108 la cerere. Sunt şi 110 olteni pozitivi la SARS-CoV-2 care au refuzat internarea şi sunt izolați la domiciliu. Totodată, în Olt sunt şi 6.983 de persoane care s-au testat pentru depistarea noului Coronavirus.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți