22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

S-a activat „Planul Alb” la Spitalul Schitu. Nu se fac internări și externări până la stingerea focarului de Coronavirus

- Advertisement -

De la confirmarea primului caz de COVID-19 la Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci, în rândul asistanților, aici a fost demarată o anchetă epidemiologică, iar până acum au fost depistate peste 50 de infecții cu SARS-CoV-2 la nivelul unității medicale. Sute de persoane au fost investigate de specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt, în prezent fiind în continuare peste 20 de probe în lucru, în vederea depistării virusului, iar la spital s-a activat „planul alb”, fără a mai fi efectuate internări și externări.

Datele oficiale ale DSP Olt arată că numărul total de cazuri depistate pozitiv pentru noul Coronavirus este de 53, din care 18 sunt în rândul personal angajat – cinci asistenți medicali, opt infirmieri, trei îngrijitori, două spălătorese și 35 în cel al pacienților.

DSP a investigat 232 persoane, din care 51 cu rezultat pozitiv pentru infecția COVID-19, și 42 au fost testate la Spitalul Județean de Urgență Slatina, din care două cu rezultat pozitiv. Alte 21 de probe sunt în lucru. Pacienții confirmați cu virusul SARS-CoV-2 au fost izolați de la momentul depistării focarului, în două din pavilioanele obiectivului, pe sexe – pavilion 4 și pavilion 6. La propunerea specialiștilor în sănătate publică, unitatea sanitară a intrat în regim de carantină, până la  maximum 14 zile. Au fost interzise atât intrările, cât și ieșirile din obiectiv ale personalului, cât și al asistaților.

A fost permis accesul pentru aprovizionarea cu alimente la nivelul obiectivului, cât și autosanitarelor pentru situații medicale și a  personalului medical căruia a fost solicitat pentru acordarea consultului de specialitate. De asemenea, s-a stabilit deplasarea din două în două zile a unui medic infecționist, angajat al Spitalului Slatina pentru evaluarea și stabilirea conduitei terapeutice necesare. Din 3 august, DSP Olt a organizat testarea întregului personal angajat și al pacienților, prioritar pentru instituție fiind personalul angajat.

Măsurile dispuse de DSP

DSP Olt  a dispus: aplicarea cu caracter permanent și continuu a tuturor măsurilor asumate în „Planul Alb” al spitalului; ridicarea carantinei în funcție de evoluția îmbolnăvirilor din rândul colectivității; personalul care are în dinamică două teste negative, la interval de șapte zile, poate părăsi unitatea intrând în programul normal de ture, această măsură fiind dispusă de miercuri, 12 august, urmând ca măsura să funcționeze și  pe viitor.

Întărirea și eficientizarea triajului epidemiologic la intrarea în serviciu, insistându-se atât pe verificarea de instituție a stării de sănătate a personalului, cât și pe responsabilitatea personală a fiecărui salariat, și menținerea restricției internărilor și externărilor până la declararea închisă a focarului sunt alte măsuri luate de specialiștii în sănătate publică din județ.

Monitorizarea prin personalul angajat obiectivului, ai pacienților pozitivi cu infecția COVID-19 continuă astfel: termometrizarea de două ori pe zi, determinarea saturației oxigenului și monitorizarea stării generale de sănătate.

Având în vedere situația dată, pentru intrarea în normalitate, DSP, care derulează în continuare ancheta epidemiologică, a dispus și menținerea regulilor stricte de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2 prin monitorizarea stării de sănătate, aplicarea cu caracter permanent și continuu a tuturor măsurilor cuprinse în „Planul Alb” al spitalului și asigurarea asistenței medicale de specialitate.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți