5.2 C
Slatina
marți,19 martie,2024

Ultimele Articole

Cum s-a petrecut crima din cartierul Sărăcești al Slatinei. Sunt trei autori, procurorii au solicitat arestarea lor

- Advertisement -

UPDATE: Magistrații Tribunalului Olt au dispus joi, puțin după ora 17:00, arestarea celor trei tineri învinuiți că l-au ucis pe bărbatul de 42 de ani, din Slatina, pentru 30 de zile. Decizia instanței de judecată nu este definitivă și poate fi contestată.

Știrea inițială: Trei tineri au fost reținuți miercuri noaptea pentru săvârșirea omorului din cartierul Sărăcești al municipiului Slatina. Este vorba despre doi frați, unul de 21 de ani și celălalt de 16 ani, ambii din Slatina, dar și a verișorului lui, un tânăr de 20 de ani, din comuna Crâmpoia, verișor al celor doi, aflat în vizită la ei, care și-a atacat victima, un bărbat de 42 de ani, din Slatina, cu bâtele și a lovit-o să zacă în agonie, fiind găsită în stare de inconștiență luni dimineața. Din păcate, la o zi distanță, acesta a murit la spital.

Inculpații sunt acuzați acum de săvârșirea infracțiunii de omor, tragedia petrecându-se pe fondul consumului de alcool și al discuțiilor contradictorii.

„În seara zilei de 9 august, în jurul orei 22:00, pe fondul consumului de alcool şi al unor discuții contradictorii purtate cu puțin timp în urmă cu victima B.A.V., din Slatina, inculpații R.C.N. (21 de ani), R.L.G. (16 ani) şi C.F. (20 ani), înarmați cu bâte, au atacat-o pe victimă în timp ce aceasta se afla în apropierea unui imobil proprietatea sa din Slatina, strada Stejarului, pe drumul public şi au agresat-o fizic cu pumnii, picioarele şi bâtele pe care le aveau asupra lor, aplicându-i mai multe lovituri (fără ca victima să apuce să riposteze, fiind luată prin surprindere) peste tot corpul, lovituri care au condus în final la decesul victimei, conform concluziilor preliminare întocmite de medic legist din cadrul Serviciul Județean de Medicină Legală Olt”, se arată în comunicatul remis de parchetul Olt.

Victima celor trei tineri, un slătinean de 42 de ani, a fost găsită în stare de inconştienţă, în apropierea unui imobil proprietatea sa, în dimineaţa zilei de 10 iulie, de fratele acesteia, respectiv numitul B.G., care a sesizat telefonic organele de urmărire penală. Victima a fost transportată de urgenţă la Spitalul Județean de Urgență Slatina, unde, cu toate îngrijirile acordate, a decedat marți, 11 august.

„Din concluziile preliminare întocmite pe 12 august de medicul legist din cadrul SML Olt, rezultă că moartea victimei B.A.V. de 42 ani, din Slatina, a fost violentă; ea s-a datorat insuficienței cardiorespiratorii acute, consecința asfixiei mecanice prin sugrumare cu fractura osului hioid și comă hipoxică prelungită; leziunile traumatice s-au putut produce prin lovire cu corp dur, corp dur alungit, compresiune digito-palmară la nivel cervical şi posibil comprimare între planuri dure; între leziunile traumatice şi deces există legătură de cauzalitate directă necondiționată; leziunile s-au putut produce la data de 9 august; datează din 11 august”, mai spun procurorii Parchetului Olt.

Anchetatorii au mai stabilit că tinerii de 21 de ani, din Slatina, și de 20 de ani, din Crâmpoia, sunt fără ocupație, nu au mai comis fapte de natură penală, iar crima pentru care au fost reţinuți au comis-o în timp ce se aflau în stare de ebrietate. Celălalt tânăr, de 16 de ani, din Slatina, este elev și nu a mai comis alte fapte penale.

Reținuți pentru 24 de ore, cei trei inculpați au fost prezentați joi după-amiază judecătorului de drepturi şi libertăţi al Tribunalului Olt, cu propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 zile.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți