12.2 C
Slatina
miercuri,1 mai,2024

Ultimele Articole

Coronavirusul a mai făcut o victimă. Un slătinean de 44 de ani, care nu avea boli asociate

- Advertisement -

Un bărbat de 44 de ani, din municipiul Slatina, care avea casă și în comuna Brâncoveni, a murit în noaptea de joi spre vineri la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Era diagnosticat cu COVID-19 și nu avea boli asociate, spun rudele sale.

Chiar s-au făcut eforturi de către membrii familiei pentru a fi transferat la o altă unitate medicală, dar și pentru a primi plasmă de la un pacient vindecat de virusul SARs-CoV-2. Ajutorul a venit, plasma ajungând la Spitalul Slatina joi, de la Argeș, după intervenția medicului neurolog Renică Diaconescu, senator de Olt, şi a şefei Centrului Judeţean de Transfuzii Sanguine Olt, doctorul Ramona Lesnic, dar între timp mai mulți donatori de sânge s-au prezentat la Centrul de Transfuzii Sanguine Slatina, ajutorul acestora fiind solicitat de cunoscuți pe mai multe pagini de socializare.

„Vă rog să distribuiți! Vă rugăm din suflet să ne ajutați, cine are grupa de sânge A 2 pozitiv și s-a vindecat de COVID, avem nevoie urgent de un donator pentru plasmă, oferim recompense! Cine dorește să doneze, trebuie să meargă la centrul de sânge din Slatina pentru Cârstea Nicolae, trebuie să aveți dovada că ați avut un test pozitiv și la externare două negative și cel puțin 14 zile de la vindecare! Pentru mai detalii contactați: Cristina Nedelea! Este vorba despre un prieten foarte bun, un om extraordinar! Vă mulțumim!”, a fost apelul disperat al rudelor bărbatului care a murit joi noaptea.

Familia lui Nicu, care era căsătorit și avea doi copii, unul fiind minor, spune că acesta ar fi putut contracta virusul comunitar, cel mai probabil în timp ce era la mare.

„(…) Totul a început în urmă cu trei săptămâni. Ajuns la mare, Nicu a început să facă febră și frison. S-a întors acasă și nu s-a simțit bine, dar a dus-o pe picioare. A venit rezultatul testului la virusul SARS-COV2 care a fost pozitiv. Medicul de familie i-a dat un tratament și a rămas acasă în izolare. La câteva zile soția a sesizat că Nicu are probleme de respirație și s-a prezentat la Spitalul Slatina. 11 zile a stat internat la unitatea medicală, jumătate dintre ele fiind la Terapie Intensivă, starea sa degradându-se în fiecare zi. Avea plâmânii grav afectați, iar numeroase cheaguri de sânge i se formaseră în cap.

Începând de marți, familia sa a solicitat insistent transferul său către o unitate medical de rang superior, însă de peste tot s-au primit doar răspunsuri negative. Nu sunt locuri, nu sunt locuri. Joi a primit o pungă de plasmă de la pacient vindecat de COVID-19… era mult prea târziu. (…) Nu sunt locuri la terapie intensivă nicărieri în țară sau cel puțin așa i s-a spus familiei. (…) Virusul acesta nenorocit există și ia vieți! Oameni tineri, oameni dragi…”, a declarat Florentina, soția vărului primar al slătineanului care a murit din cauza COVID-19.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți