15.2 C
Slatina
miercuri,1 mai,2024

Ultimele Articole

Sunt peste o mie de infecții cu virusul SARS-CoV-2 în Olt. Ultimele 35, înregistrate doar într-o zi

- Advertisement -

Numărul cazurilor de Coronavirus continuă să crească și în județul Olt, bilanțul prezentat vineri de Grupul de Comunicare Strategică depășind cifra de o mie. Mai exact, s-au raportat nu mai puțin de 1.015 infecții cu virusul SARS-CoV-2, cu 35 mai multe față de ziua anterioară. Continuăm să avem și olteni internați în spitale care sunt retestați pozitiv la depistarea COVID-19, numărul celor care mor din cauza acestei boli fiind și el în creștere.

Dintre cele 35 de cazuri confirmate cu noul Coronavirus în ultimele 24 de ore, 12 s-au înregistrat numai în focarul de la Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci, unde bilanțul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 67, acestea fiind atât în rândul pacienților, cât și al personalului angajat. Restul îmbolnăvirilor sunt prin transmitere comunitară, anunță autorităților locale.

În continuare avem puțin peste 110 pacienți depistați cu COVID-19 care sunt internați în spital, șapte fiind la Secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă Slatina și Caracal, iar alte aproximativ 890 de persoane sunt externate, 601 fiind vindecate, 170 la cerere și 114 care au refuzat internarea şi sunt izolate la domiciliu. Potrivit statisticilor specialiștilor în sănătate publică, în Olt sunt şi 7.334 de olteni care s-au testat pentru depistarea noului Coronavirus.

Potrivit reprezentanților Grupului de Comunicare Strategică, distinct de cele 35 infecții cu SARS-CoV-2 în Olt, în urma retestării pacienților internați în spitalele din municipiile Slatina și Caracal, unde sunt tratați cei diagnosticați cu virusul chinezesc, care erau deja pozitivi, sunt alte opt persoane ce a fost reconfirmate pozitiv la COVID-19.

Din totalul de 1.015 persoane depistate cu Coronavirus în județ, sunt și 31 care au decedat de la începutul pandemiei din această cauză, însă acestea aveau și alte probleme de sănătate. Ultimul deces în Olt este cel din noaptea de joi spre vineri, din Secția Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalul Județean de Urgență Slatina. Este vorba despre bărbatul de 44 de ani, din municipiul Slatina, cu locuință și în comuna Brâncoveni, despre care familia sa spune că nu avea boli asociate. Potrivit sprecialiștilor Direcției de Sănătate Publică olt, acesta a fost internat pe Secția Boli Infecțioase în data de 2 august, în ziua următoare fiind confirmat cu infecția COVID-19, iar pe 7 august a fost transferat la Secția ATI. Pe 14 august a murit, ca și cauză de deces având stop cardio-respirator nespecificat, infecție cu virusul SARS-CoV-2, posibil encefalită COVID-19, bronhopneumonie, iar ca și comorbidități hipertensiune arterială grad III și obezitate grad I.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți