14.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

34 noi cazuri de Coronavirus, raportate în Olt. Bilanțul total ajunge la 1.049

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică a raportat o nouă creștere a infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 în județ. Sunt cu 34 mai multe cazuri COVID-19 față de ziua precedentă, înregistrate în Olt, de la începutul pandemiei bilanțul total al acestora ajungând la 1.049.

Toate cele 34 de îmbolnăviri noi cu Coronavirus sunt prin transmitere comunitară, anunță specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt.

În continuare avem puțin peste 120 pacienți depistați cu COVID-19 care sunt internați în spital, șapte fiind la Secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă Slatina și Caracal, iar alte peste 900 de persoane sunt externate, 614 fiind vindecate, 172 la cerere și 118 care au refuzat internarea şi sunt izolate la domiciliu. Potrivit statisticilor specialiștilor în sănătate publică, în Olt sunt şi 7.368 de olteni care s-au testat pentru depistarea noului Coronavirus.

Reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică anunță și pacienți care sunt internați în spitalele din municipiile Slatina și Caracal, unde se tratează bolnavii diagnosticați cu noul Coronavirus, ce au test cu rezultat pozitiv în urma retestării. Așadar, distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, în ultimele 24 de ore au fost 15 persoane reconfirmate pozitiv la virusul SARS-CoV-2.

Dintre cele 1.049 cazuri COVID-19, în Olt sunt înregistrate și 32 de decese ale unor persoane confirmate cu boală, însă toate acestea aveau și alte probleme medicale. Autoritățile centrale au raportat oficial în ultima zi un nou deces al unui oltean. Este vorba de un bărbat de 75 de ani, din comuna Rusănești, care a fost internat la Spitalul Orășenesc Corabia pe 1 august, proba pentru depistarea Coronavirusului fiind recoltată pe trei zile mai târziu, iar pe 6 august a fost confirmat pozitiv. Mai înainte cu o zi de a primi rezultatul avea să fie transferat la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID-19 din județ în care a murit joi, 13 august. Ca și comorbidități acesta avea diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială, sindrom depresiv, iar cauza decesului a fost insuficiență respiratorie severă și infecție cu virusul chinezesc.

Și vineri noaptea a fost înregistrat un deces din cauza virusului SARS-CoV-2 la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Este un bărbat de 55 de ani, angajat al TMK Artrom, moartea acestuia urmând a fi raportată oficial de Grupul de Comunicare Strategică duminică, transmit surse din DSP Olt.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți