23.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Un bărbat din Scornicești, mort din cauza COVID-19 la Spitalul Slatina

- Advertisement -

Județul Olt a înregistrat și cel de-al 34-lea deces din cauza noului Coronavirus. Este vorba despre un bărbat de 86 de ani, stabilit în orașul Scornicești, dar cu domiciliul în acte la București, a încetat din viață miercuri, pe lângă virusul SARS-CoV-2 acesta având și alte boli asociate.

Bătrânul se afla internat la Secția Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Slatina. A ajuns la unitatea medicală vineri, 14 august, zi în care i-au fost recoltate probe pentru depistarea infecției COVID-19, rezultatul pozitiv venind ziua următoare.

Potrivit specialiștilor Direcției de Sănătate Publică Olt, cauza decesului, care a survenit pe 19 august, a fost stop cardiorespirator și infecție cu virusul SARS-CoV-2, ca și comorbidități având infarct miocardic acut fără supradenivelare de segment ST (STEMI), hipertensiune arterială grad III, tahicardie sinusală, insuficiență cardiacă congestivă clasa IV, insuficiență mitrală moderata, stenoză aortica moderată, boală cronică rinichi, sindrom anemic și insuficiență respiratorie protejată mecanic.

Pe lângă decesul înregistrat, potrivit Grupului de Comunicare Strategică în județ s-au înregistrat și 21 de noi îmbolnăviri cu COVID-19 față de ziua anterioară, bilanțul total al cazurilor, de la începutul pandemiei, ajungând la 1.122. Dintre cele noi, șase sunt în focarul de la Spitalul de psihiatrie Cronici Schitu Greci, unde totalul îmbolnăvirilor a ajuns la 75, 55 dintre acestea fiind în rândul asistaților și 20 în al personalului angajat. Tot la Spitalul Schitu mai sunt încă două cazuri la personalul angajat, fiind vorba de persoane care s-au întors din concediul de odihnă și nu s-au infectat la locul de muncă. Diferența este reprezentată de cazurile prin transmitere comunitară.

Totodată, distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării bolnavilor, care erau deja pozitivi și internați în spitalele din municipiile Slatina și Caracal, unde sunt tratați cei infectați cu noul Coronavirus, sunt 11 persoane din Olt ce au fost reconfirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

Din totalul de 1.122 de cazuri, avem puțin peste 110 pacienți depistați cu noul Coronavirus care sunt internați în spital, zece fiind la Secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă Slatina și Caracal, iar alte aproximativ 980 persoane sunt externate, aproape 660 fiind vindecate, puțin peste 190 la cerere și aproape 130 care au refuzat internarea şi sunt izolate la domiciliu. Potrivit statisticilor specialiștilor în sănătate publică, în Olt sunt şi 7.754 de olteni care s-au testat pentru depistarea noului Coronavirus.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți