10.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Bilanțul deceselor din cauza Coronavirus a ajuns la 36 în Olt. Două, în ultimele zile

- Advertisement -

Alte două decese din cauza infecției COVID-19 ale unor persoane din Olt s-au înregistrat în ultimele zile, bilanțul total al acestora ajungând la 36. Este vorba despre un bărbat de 66 de ani, din municipiul Slatina, care a murit la o unitate medicală din Capitală, și de o femeie de 75 de ani, din comuna Radomirești, care era pacientă depistată cu virusul SARS-CoV-2 de la Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci și a murit la Spitalul Municipal Caracal, spitalul suport COVID-19 din județ.

Slătineanul s-a internat pe 13 august la Spitalul Clinic de Nefrologie „Doctor Carol Davila” din București și a murit pe 19 august. Pe lângă infecția cu virusul SARS-CoV-2 acesta avea și boli asociate precum hipertensiune arterială, fibrilație atrială paroxistică și diabet zaharat tip II.

Femeia de 75 de ani, din Radomirești, care era asistată la Spitalul de Psihiatrie Schitu, a fost internată la Spitalul Municipal Caracal pe 7 august, aceasta fiind confirmată cu noul Coronavirus patru zile mai devreme. În afară de infecția cu virusul chinezesc, aceasta avea ca și comorbidități demență senilă, hipertensiune arterială și boala Parkinson. Acesta este cel de-al doilea deces care s-a înregistrat la unitatea medicală din Schitu.

În afară de cele două decese, datele oficiale ale Grupului de Comunicare Strategică arată că în Olt, în ultimele 24 de ore, s-au raportat și 28 de îmbolnăviri noi cu COVID-19, toate prin transmitere comunitară potrivit datelor specialiștilor Direcției de Sănătate Publică Olt, bilanțul total al cazurilor, de la începutul pandemiei, ajungând la 1.150.

Din cei 1.150 diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2, sunt 109 încă internați în spital, zece fiind la Secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă Slatina și Caracal. Mai sunt 662 de persoane vindecate, 193 externate din spital la cerere și 132 care au refuzat internarea şi sunt izolate la domiciliu. Tototodată, 15 persoane așteaptă finalizarea anchetei epidemiologice a DSP. Potrivit statisticilor specialiștilor în sănătate publică, în județ sunt şi 7.796 de olteni care s-au testat pentru depistarea noului Coronavirus.

Totodată, distinct de cele 28 de infecții noi confirmate vineri, în urma retestării bolnavilor, care erau deja pozitivi și sunt internați în spitalele din municipiile Slatina și Caracal, unde sunt tratați cei infectați cu SARS-CoV-2, sunt opt persoane din Olt ce au fost reconfirmate pozitiv cu virusul.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți