11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Cod galben de instabilitate atmosferică în Olt, până marți noaptea

- Advertisement -

Atenționarea meteorologică de vreme capricioasă valabilă până miercuri dimineață a fost actualizată de reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie cu două coduri, unul galben și altul portocaliu. Avertizarea de cod galben afectează și județul Olt, aceasta intrând în vigoare de luni dimineață, la ora 10:00, și expirând în noaptea de marți spre miercuri, la ora 23:00.

Potrivit meteorologilor, în toată această perioadă este anunțată instabilitate atmosferică temporar accentuată.

„În intervalul menționat, în sud-vestul, centrul, nordul și nord-estul țării, precum și în zonele de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe spații mici grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20 – 25 de litri pe metru pătrat și izolat 40 – 50 de litri pe metru pătrat”, anunță ANM.

Sursa citată mai arată că fenomene asociate instabilității atmosferice vor fi pe arii mai restrânse și în restul teritoriului.

Cealaltă avertizare, de cod portocaliu, este în vigoare de luni, la ora prânzului, și până luni noaptea, la ora 23:00, fenomenele vizate fiind de instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate, zonele afectate fiind cea mai mare parte a Moldovei și Transilvaniei, nordul Olteniei, Carpații Meridionali și Orientali.

Cătălin FIRCOIU 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți