14.7 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Olt: Producţia şi veniturile unităţilor industriale, cu circa 20% mai mici faţă de anul trecut

- Advertisement -

Producţia şi veniturile unităţilor industriale din judeţul Olt au fost cu aproximativ 20% mai mici în primele şase luni ale acestui an faţă de perioada corespunzătoare a anului precedent, potrivit unui raport al Direcţiei Regionale de Statistică (DRS), remis, luni, AGERPRES.

Conform documentului citat, producţia industrială din primele şase luni ale acestui an a scăzut cu 21,1% faţă de prima jumătate a anului 2019, iar în luna iunie 2020, faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, indicele producţiei industriale a scăzut cu 30,8%.

În privinţa veniturilor din sectorul industrial, raportul statistic arată că indicele valoric al cifrei de afaceri totală a unităţilor industriale din judeţul Olt a fost cu 20,5% mai mic în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2020 faţă de perioada corespunzătoare din anul 2019, iar în luna iunie anul acesta, faţă de aceeaşi lună din anul trecut, acest indicator a fost cu 19,4% mai mic.

Potrivit DRS Olt, indicii valorici ai cifrei de afaceri din industrie caracterizează evoluţia veniturilor totale, înregistrate în perioada respectivă, provenite atât din activităţile principale, cât şi din activităţile secundare ale întreprinderilor din eşantion. Cifra de afaceri nu include TVA şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

Principalii exportatori din judeţul Olt sunt fabricile de pe platforma industrială din Slatina care produc anvelope, cabluri, ţevi din oţel, aluminiu primar şi aluminiu prelucrat, având în vedere că în prima parte a acestui an peste 80% din mărfurile exportate sunt „metale comune şi articole din acesta” (50,9% din totalul exporturilor) şi „materiale plastice, cauciuc şi articole din acestea” (31,5% din totalul exporturilor).

Sursa: Agerpres.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți