3.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Crește numărul angajaților SJU Slatina, confirmați cu Coronavirus

- Advertisement -

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt au transmis că dintre cele 14 îmbolnăviri noi cu virusul SARS-CoV-2, înregistrate în ultima zi, 11 sunt cu transmitere comunitară, însă trei sunt din nou în rândul salariaților Spitalului Județean de Urgență Slatina, mai precis în cel al cedrelor medicale.

Este vorba despre un medic, un asistent medical și un brancardier, spun surse din DSP. Cele trei cadre medicale sunt de pe secții diferite, iar doctorul se întorsese dintr-un concediu medical acordat pentru o altă afecțiune medicală și nu are legătură cu alte cazuri confirmate la nivelul Spitalului Slatina.

Cu noile infecții COVID-19, în județ am ajuns la un bilanț total de 1.389 cazuri de la începutul pandemiei. Dintre acestea, 96 de olteni sunt internați în spital, 11 fiind la secțiile Anestezie și Terapie Intensivă Slatina și Caracal. Alte puțin peste 1.260 de persoane au fost externate, aproape 790 fiind vindecați, 271 externate din spital la cerere și puțin peste 200 care au refuzat internarea şi au fost izolate la domiciliu.

Potrivit statisticilor specialiștilor în sănătate publică, în Olt sunt şi 8.554 de persoane care s-au testat pentru depistarea virusului SARS-CoV-2.

Totodată, sunt și 44 de olteni care au decedat din cauza infecției cu noul Coronavirus, însă acestea, pe lângă boală, aveau și comorbidități.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți