10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

20 de îmbolnăviri noi cu Coronavirus în județ. Bilanțul este de peste 1.400 de cazuri

- Advertisement -

S-a raportat o nouă creștere a cazurilor COVID-19 înregistrate în Olt. Grupul de Comunicare Strategică anunță că sunt cu 20 mai multe infecții cu virusul SARS-CoV-2 față de ziua anterioară, de la începutul pandemiei bilanțul total al acestora ajungând în județ la peste 1.400, respectiv 1.409 de îmbolnăviri.

Cele 20 de cazuri noi de Coronavirus sunt prin transmitere comunitară, anunță specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt.

Însă, din totalul celor 1.409 cazuri, avem aproape o sută de pacienți depistați cu COVID-19 care sunt internați în spital, zece fiind la Secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă Slatina și Caracal. Alte puțin peste 1.260 de persoane sunt externate, aproape 790 fiind vindecate, 272 externate la cerere și puțin peste 200 care au refuzat internarea şi sunt izolate la domiciliu. Potrivit statisticilor specialiștilor în sănătate publică, în județ sunt şi 8.580 de olteni care s-au testat pentru depistarea noului Coronavirus.

Reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică transmit că în continuare sunt și pacienți internați în spitalele din municipiile Slatina și Caracal, unde se tratează bolnavii diagnosticați cu infecția cu virusul SARS-CoV-2, ce au test cu rezultat pozitiv la retestare.

Distinct de cazurile nou confirmate de Coronavirus, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, în ultima zi au fost șapte persoane reconfirmate pozitiv la virusul chinezesc.

Totodată, datele oficiale mai arată că dintre cele 1.409 cazuri COVID-19, în județul Olt sunt înregistrate și 44 de decese ale unor persoane care au avut boala, însă toate acestea aveau, pe lângă infecția cu virusul SARS-CoV-2, și boli asociate.

Cătălin FIRCOIU 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți